Devletin Zirvesine Rekorluk Bayram Tebriği

Kağıthaneli çocuklar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a göndermek üzere hazırladıkları dev bayram tebrik kartıyla Dünya Çocuk Rekorları kapsamında rekor kırdı.

Dünyanın en büyük bayram tebrik kartını hazırlayan çocuklar, kartlara Suriye ve Mısır için iyi temennilerde bulundu.
Kağıthane Belediyesi bayram tebrik kartı geleneğini devam ettirmek için benzersiz bir etkinliğe imza attı. Kağıthane Belediyesi Spor Okulları’nda eğitim alan 200 çocuk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hazırladıkları dev bayram tebrik kartına duygu ve düşüncelerini yazarak Dünya Çocuk Rekorları kapsamında dünyanın en büyük bayram tebrik kartını hazırladı. Guinnes Dünya Rekorları ve Dünya Çocuk Rekorları Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural’ın önderliğinde tescil ve hakem heyeti tarafından çocukların rekor denemesi tescillendi.

Çocuklarla güzel etkinliklerin hayata geçmesi için birçok etkinlik yaptıklarını belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Eski Ramazanları çocuklarımızın yaşayabilmesi için yine sokak iftarları yapıyoruz. Bayramların vazgeçilmezi olan büyüklerimize, sevdiklerimize, ulaşmak istediklerimize özellikle bayram tebriği olarak ulaşmaktaydık. Unutulmuş olan bu bayram tebrik geleneğinin hayata geçirilmesini istedik” dedi.

Guinnes Dünya Rekorları ve Dünya Çocuk Rekorları Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, “Çocuklarla güzellikleri paylaşıyoruz. 200 çocuk Cumhurbaşkanımıza ve başbakanımıza dileklerini iletiyorlar. Ortak paydaları barış olsun” diye konuştu.

ÇOCUKLARDAN CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANA BAYRAM İLETİLERİ
Bayram tebrik kartına duygularını yazan 10 yaşındaki Cemal Arıcı, Mısır’daki olaylarla ilgili düşüncelerini yazdıklarını belirterek, “Mısır’daki kardeşime iyi bayramlar diliyorum. Orada iyi şeyler olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

14 yaşındaki Ömer Battal Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e bayram tebriği yazdığını belirterek, “Bayramınız mübarek olsun yazdım. Suriye ve Mısır’da olan olaylar üzücü. Barış diliyorum” derken, Ömer Kerim yılmaz ise, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini çok seviyorum. Suriye, Irak bu ülkelerde herkesin barış içerisinde yaşamasını istiyorum” dedi.

200 çocuğun duygu ve düşüncelerini yazdığı bayram tebrik kartı Prof. Dr. Orhan Kural’ın onayıyla Dünya Çocuk Rekoru olarak kabul edildi. Çocuklara günün anısına rekortmen belgesi verildi.

Kaynak: İHA