Çates'in Özelleştirilmesi Kararı

ZONGULDAK - Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Salih Demir, Çatalağzı Termik Santrali'nin özelleştirme sonucu ithal kömür kullanacak bir şirket tarafından işletilmesi durumunda havzadaki ekonomik ve sosyal hayatın büyük bir hızla çökeceğini iddia etti.

Demir, yaptığı yazılı açıklamada, Zonguldak TSO iş birliğinde siyasi parti, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin bir araya gelerek, Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca ihale hazırlıkları başlatılan ÇATES'in durumunu ve bölgenin geleceğini tartıştıklarını belirtti.

ÇATES'i yerli kömür yerine ithal kömür kullanacak şirketin alması durumunda 17 bin 500 kişinin kısa süre içerisinde işsiz kalacağını savunan Demir, şöyle devam etti:

"ÇATES'in özelleştirme kararını destekliyoruz ancak bu özelleştirmenin Zonguldak ve ülkemiz için en yararlı şekilde sonuçlandırılmasını talep ediyoruz. Özelleştirilmiş olan diğer santraller, kullandıkları linyitin üretim sahaları da verilerek özelleştirildi. ÇATES'in özelleştirme kararında kömürün nereden ve nasıl temin edileceği belirtilmedi. Bu nedenle ÇATES'in ithal kömür kullanacak bir firmanın eline geçme ihtimali ortaya çıkıyor ve bu durum bizi endişelendiriyor. Termik santralde ithal kömür kullanacak bir şirket tarafından işletilmesi durumunda havzadaki ekonomik ve sosyal hayatın büyük bir hızla çökeceği açıktır."

Kaynak: AA