Balıkesir'den Kısa Kısa

BALIKESİR - Yeni Teşvik Sistemi'nin ilk yıl değerlendirme raporuna göre, Haziran 2012 ve Haziran 2013 dönemleri arasında Balıkesir ve Çanakkale'ye , 104 yeni yatırım teşvik belgesi verildi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeni Teşvik Sistemi'nin ilk yıl uygulama sonuçlarına göre Balıkesir ve Çanakkale illerinde toplam 1 milyar 629 milyon liralık yatırım öngörülüyor.

Bölgede toplam 2 bin 467 yeni istihdamın oluşması beklenirken, Çanakkale için 26, Balıkesir için ise 78 belge düzenlendi.

Çanakkale'de bir yıllık dönemde Yatırım Teşvik Sistemi kapsamında 322 milyon liralık sabit yatırım, 506 istihdam sağlayacağı tahmin ediliyor.

Balıkesir'de ise öngörülen sabit yatırım 1 milyar 195 milyon lira, istihdam ise 2 bin 33 kişi olarak tespit edildi.

-Manyas'da 31 üreticiye koç dağıtıldı-

Balıkesir İl Özel İdaresi ve Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü ortaklığıyla Manyas'ta 31 sürü sahibine küçükbaş hayvancılığı iyileştirme projesi kapsamında birer koç verildi.

Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bayram Ali Alanlı, Manyas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önünde düzenlenen törende, projenin amacının, genetik kabiliyeti yüksek sürülerin oluşturulması, işletme başına düşen üretim ve gelir artışının sağlanması ve üretici taleplerinin karşılanması olduğunu belirtti.

Alanlı, 30 bin liralık projenin 18 bin lirasının İl Özel İdaresi, geri kalan kısmının ise 31 hak sahibi üretici tarafından ödeneceğini söyledi.

Tören sonunda kura sonucu koçlar üreticilere dağıtıldı.

Kaynak: AA