Yahya Kaptan’a 5 Park Daha

İzmit Belediyesi Yahya Kaptan Mahallesi’ne yaptığı 5 parkı daha hizmete açtı.

Yahya Kaptan’a 5 Park Daha
Yahya Kaptan 2. ve 3. Bölgelerde Reşat Nuri Güntekin, Ahmet Yesevi, Lokman Hekim, Piri Reis ve Uluğbey adları verilen parklarının açılışı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından yapıldı.

Mahalle Muhtarı Haluk Akgün, 2. Bölge Başkanı Metin Akyol, 3.Bölge Başkanı Yavuz Yıldırım ve Yahya Kaptan sakinlerinin katıldığı açılışlarda söz alan Başkan Doğan, “Yahya Kaptan da önemli işler yapıldı. Bölgede yıllardır tek bir çivi bile çakılmayan parkları yeni baştan yaptık. Yapılan her parka Türk büyüğünün ismini verip görünen bir yere de bu kişilerin biyografisini yazdık. Böylelikle özellikle çocuklarımız oyun oynarken Türk büyüklerini tanıma imkanı buluyor” dedi.

Başkan Doğan, Yahya Kaptan da yapılanları da anlatarak, “Bir çok mahallede olduğu gibi Yahya Kaptan'a da mahalle konağı, emekli evi yapıldı. Yahya Kaptan’ın anıtı ve parkıyla Çanakkale Savaşlarının heyecanın yaşatıldığı Kınalı Asker Parkı bölgeye ayrı bir değer katmıştı. Çevre düzenlemeleri, dekoratif aydınlatmalarıyla Yahya Kaptan bizim dönemimizde hizmete doymuştur. Yine bu bölgeye otoparkının da bulunduğu kapalı pazar projemizi kazandıracağız” dedi.

Parkı çocuklarla birlikte açan Başkan Doğan açılış sonundaki etkinliklere de vatandaşlarla birlikte katıldı.

Kaynak: İHA