Vali’den İl Başkanlarına Veda

Ramazan Bayramından sonra aktif valilik görevini bırakacak olan Isparta Valisi Memduh Oğuz, CHP ve MHP il başkanlarına veda ziyaretinde bulundu.

Vali’den İl Başkanlarına Veda
Ziyarette karşılıklı olarak helallik istenirken, sağlık ve huzur içerisinde başarılar dilendi. Yaklaşık 3 yıllık Isparta Valiliği süresince demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilerle çok iyi diyalog içerisinde olduklarını belirten Vali Memduh Oğuz, bütün siyasi partilere objektif bir bakış içerisinde olduğunu belirtti.

Yaklaşık 3 yıllık görev süresi içerisinde siyasi parti temsilcileri ile milletin gururuna yakışır bir biçimde bir siyasi parti başkanı ve vali münasebetlerinin olduğunu ifade eden Vali Oğuz, "Elbette siyasi partilerin dünyaya bir bakış tarzı vardır, bir anlayışı vardır. Bu doğrultuda elbette bazı eleştiriler olacaktır, ama ben her zaman objektif kaldım. Yani siyasetin partiler tarafından yürütülen bölümüne hiç karışmamaya çalıştım. Valilik dönemim süresince bilerek kimsenin hakkını yemedim ve bir başkasına da yedirmedim” dedi.

Vali Oğuz’un Isparta’da görev yaptığı süre içerisinde bir güven ortamının oluştuğuna dikkat çeken MHP İl Başkanı İsa Yalçın ise, bundan sonrada fikirlerine ihtiyaç duyacaklarını söyledi.

Vali Oğuz döneminde Isparta ile ilgili birçok şey öğrendiklerini söyleyen Yalçın "Özellikle Isparta’nın manevi değerlerini bu kadar konuşulduğunu hatırlamıyorum. Bunları bize siz hatırlattınız. Sizden her zaman bir büyüklük gördük ve bu yaklaşımınızdan dolayı sizlere şükranlarımızı sunuyoruz" dedi

Vali Oğuz MHP İl Başkanlığından sonra CHP İl Başkanlığına veda ziyaretinde bulundu. Burada da konuşan Vali Oğuz, görev yaptığı süre içerisinde hiç kimseye siyasi kimliği ile yaklaşmadığını belirterek "Görev yaptığım süre içerisinde gerek sizden önceki başkandan, gerekse sizden hep dostluk ve arkadaşlık gördüm, buna teşekkür ediyorum. Kapımızdan içeri giren herkese siyasi görüşüne, ırkına, cinsine, inancına hiç bakmadan eşit şekilde yaklaşım gösterdim" şeklinde konuştu.

Her zaman en zor anlarında bile Vali Oğuz’dan yardım aldıklarını belirten CHP İl Başkanı Vedat Şenol ise "Bugüne kadar sorunları hep konuşarak çözdük, tabi bunda Sayın Valimizin yapıcı tavırları bizim için çok önemliydi. Bunun için kendisine çok teşekkür ediyorum. Siz şu anda Türkiye’nin en kıdemli valisi olarak emekli olacaksınız" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA