STK'lar Ramazanda İhtiyaç Sahiplerinin Yanında

EDİRNE - Balkan İş Dünyası Dayanışma Derneği , ramazan dolayısıyla Edirne'nin 52 köyündeki 400 dar gelirli aileye kumanya ve kıyafet yardımı yapacak.

BİŞDER Genel Sekreteri Yasin Atik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıldan bu yana derneğin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ramazanda ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunduklarını söyledi.

Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın desteğiyle geçen yıl belirledikleri 52 köydeki 250 aileye kumanya yardımında bulunduklarını aktaran Atik, "Bu sene 400 aileye kumanya ve bayramlık kıyafet yardımında bulunmak niyetindeyiz. Yaptığımız işten son derece memnunuz" dedi.

-"Yardım yapılacak en iyi iklim, ramazan iklimi"

Atik, köylerdeki ihtiyaç sahibi ailelere kumanyaları ulaştırmaya başladıklarını, yardımların devam ettiğini kaydetti.

İhtiyaç sahibi ailelere yardım etmenin önemli olduğunu ifade eden Atik, "Kumanya dağıttığımız ailelerin yüzündeki sevinci görmek, onların dualarını almak bizleri mutlu ediyor. Köylere gittiğimizde o insanların ufak tefek yardımlar karşısındaki duaları, seneye daha fazlasını yapmamız gerektiği duygusunu oluşturuyor. Yapılan yardımlar ekonomik olarak insanları biraz zorlayabilir belki ama 12 ay içerisinde yardım yapılacak en iyi iklim, ramazan iklimi. Biz de o iklimi üyelerimizle birlikte değerlendirmek istiyoruz" diye konuştu.

-Kızılay'ın yardım kampanyası

Kızılay Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çakay da Türk Kızılayı'nın ramazanda "Bazı şeyler gönülden kopmalı" sloganıyla yardım kampanyası başlattığını belirtti.

Kampanyaya destek vermek isteyenlerin, cep telefonlarından "2868"e mesaj yollayabileceğini ifade eden Çakay, "Ramazan ayında ayrıca kurumumuzca anlaşma yapılan alışveriş merkezi veya mağazalarda satılan gıda paketleri de bağışlanabilir. Anlaşma yaptığımız marketten hayırseverler tarafından satın alınan yardım kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz" dedi.

Çakay, ramazan dolayısıyla aşevinde 3 çeşit yemek çıktığını, yemek ulaştırdıkları kişi sayısının 600'e yükseldiğini kaydetti.

Kaynak: AA