Kuveyt'teki Genel Seçimler

KUVEYT - Kuveyt Başbakanı Şeyh Cabir el-Mübarek el-Hamad es-Sabah, ülkede dün yapılan genel seçimlerin ardından, Emir Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'a sembolik olarak hükümetin istifasını sundu.

Kuveyt resmi haber ajansında yer alan haberde, olağanüstü toplanan bakanlar kurulundan sonra Başbakan Sabah'ın, hükümetin istifasını Emir es-Sabah'a sunduğu belirtildi.

Öte yandan, resmi seçim sonuçlarının ilan edilmesinin ardından, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed es-Sabah, yeni meclisin 6 Ağustos'ta toplanması çağrısında bulundu.

Kuveyt Enformasyon Bakanlığı, 439 bin seçmenden 228 bininin oy kullandığını ve katılımın yüzde 52 olduğunu duyurmuştu.

Kuveyt televizyonundan yapılan açıklamada, Masume el-Mubarek ve Safa el-Haşim isimli iki kadının da girdiği yeni mecliste eski meclis üyelerinden 24'ünün tekrar milletvekili seçildiği, daha önce 17 sandalye ile temsil edilen Şiilerin 8 sandalye kazanabildiği, mecliste temsil imkanı bulamayan liberal adaylardan da 3'ünün meclise girdiği belirtilmişti.

Meclisin 50 üyesini belirlemek üzere dün oy kullanan Kuveytliler, 2006 yılından bu yana 6'ncı kez sandık başına gitmiş oldu.

Kaynak: AA