Gülnar'daki Orman Yangını

MERSİN - İçel Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Gülnar ilçesine bağlı Kavakoğlu köyü yakınındaki orman yangınını kontrol altına altına aldıklarını ancak rüzgar nedeniyle yeniden başlama ihtimalinin bulunduğunu söyledi.

Baca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam çıkan yangına 250 işçi, 40 arazöz ve 5 helikopterle müdahale edildiğini belirtti.

Yangına gece yarısı havadan müdahale edilemediğini ancak günün ilk ışıklarıyla helikopterlerin çalışmalara başladığını anımsatan Baca, "Yangını şuan itibariyle kontrol altına aldık ancak rüzgar nedeniyle her an yeniden başlama ihtimali bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Arazinin sarp, havanın rüzgarlı olması nedeniyle müdahalenin zorlaştığını dile getiren Baca, ekiplerin soğutma çalışmalarına devam ettiğini kaydetti.

Baca, yangının zarar verdiği alanı belirlemenin şimdilik zor olduğunu ancak 100 hektardan fazla olduğunu tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.

Kavakoğlu köyü muhtarı Mehmet Kırlangıç da yangının bazı sulama araçlarıyla meyve bahçelere zarar verdiğini söyledi.

Yangında can kaybının olmamasına sevindiklerini dile getiren Kırlangıç, şöyle konuştu:

"Biz orman yangınının ne demek olduğunu çok iyi biliriz. Bu yangın 2008'de çıkan büyük yangınla aynı yerde oldu ve o tarihte 85 yaşındaki annem Hatice Kırlangıç, 45 yaşındaki ablam Fatma Bulut ve 16 yaşındaki yeğenim Hatice Bulut'u kaybettim. Yangını görünce yine çok korktuk. Şükürler olsun korktuğumuz başımıza gelmedi."

Kaynak: AA