Tuğba Özay’dan Jandarmaya Destek

Komşu Kollama Projesi tanıtım çalışmaları kapsamında köyleri ziyaret ederek bilgilendirme toplantıları yapan Antalya'nın Manavgat İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Koçanlı, Merkez Karakol Komutanı Üsteğmen Tolga Seçkin Zafer ve Astsubay Çavuş Gülgün İşözü, ünlü manken Tuğba Özay’ı çiftliğinde ziyaret ederek "Komşu Kollama Projesi ve Sahte Para Kalemi" ile ilgili bilgi verdi.

Tuğba Özay’dan Jandarmaya Destek
Projenin amacına ulaşması için belde ve köylerde çok sayıda bilgilendirme toplantısı yaptıklarını belirten İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Koçanlı, "Ziyaretimiz Antalya İl Jandarma Komutanlığı'nın 'Komşu Kollama Projesi' kapsamında yaptığımız bir ziyaret. Proje vatandaşlarımızın farkındalığını artırma anlamında yapılan bir proje. Bu çerçevede bugün Tuğba hanımın misafiri olduk" dedi.

156 Jandarma İmdat ihbar hattı ile ilgili bilgiler veren Koçanlı, "Komşunuz evde olmayabilir ancak komşunuzun penceresini açık olduğunu görürsünüz ya da pencerenin kırık olduğunu görürsünüz, bizlere haber vermeniz için bir farkındalık oluşturmak anlamına gelen bir projedir. Özellikle burası turistik bir yer insanlar gelip tatil yapıyor. Evlerini yazlık olarak kullanıyorlar. Eğer penceresi, kapısı açık ise ve bizlere haber verilirse, gereken müdahaleyi yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Manavgat İlçe Jandarma Komutanı ve ekibini ağırlamaktan son derece mutlu olduğunu belirten manken Tuğba Özay ise, Komşu Kollama Projesi'nin örnek bir proje olduğunu belirtti.

Özay, "Bölgemizde bu tür olaylara sıklıkla rastlıyoruz. Geçtiğimiz günlerde alt taraftaki komşumun evinin önüne bir araç geldi ve araçtan inenler bahçe duvarından içeriye atladı. Hemen komşumu aradım ve durumu bildirdim. Komşum bilgisi dahilinde misafirleri olduğunu söyledi ve rahatladım. Eğer biz komşumuzun evine göz kulak olursak, o da bizimkine olur" şeklinde konuştu.

Bir kaç yıl önce Jandarma Genel Komutanlığı'nın tanıtım filminde görev aldığını da kaydeden Özay, “Sevgili Gülben Ergen, Selami Şahin hep birlikte o kampanyada görev almıştık. Ben de o zamanlar bir günlük askerlik yaptığıma dair terhis belgemi almıştım Sayın Abdulkadir Eryılmaz'dan. Yani ben de bir askerim. Özellikle de bir bayanın asker olması beni çok etkiliyor" dedi

Kaynak: İHA