Şehit Ateşi Amasya ve Erbaa’ya Düştü

Somali'deki Türk elçilik binasına düzenlenen intihar saldırısında şehit olan polis memuru Sinan Yılmaz'ın ateşi görev yaptığı Amasya’ya ve memleketi Tokat’ın Erbaa ilçesine düştü.

Şehit Ateşi Amasya ve Erbaa’ya Düştü
Amasya Valisi A. Celil Öz, şehit aileleri ve gazilere bir restoranda verdiği iftar yemeğinde şehit haberini paylaştı. Vali Öz, “Somali’de koruma görevindeki bir polisimiz orada şehit oldu. Bizim evladımız. Bu görevler devam ettiği sürece ülkemizde, dışarıda şehitlerimiz de olacak, gazilerimiz de ama bu memlekete sahip çıkacağız. Hatta dünyadaki bütün Müslümanların, bütün insanların barış, huzur içinde yaşaması için mücadele edeceğiz. Şehidimize ve şehitlerimize tekrar rahmet diliyorum” dedi.

Öz, “1071’den bu yana bizim burada olmamızdan, Müslüman Türk milletinin bu coğrafyada olmasından rahatsız olanlar fırsat buldukça bizi içeriden, dışarıdan parçalamaya gayret etmişlerdir. Buna bütün aşamalarda bu millet geçit vermemiştir. Milli mücadelede yedi düvele karşı yine kahramanlık göstermiş ve bağımsız Türk Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Son noktada terör belasını yine bu milletin başına bela etmişler. 30 yıla aşkın bir süredir maalesef terörle mücadelede canlarımızı kaybettik. Kanlarımızı döktük. İnşallah onunla da başa çıktık diyebilirim” diye konuştu.

Vali Öz, iftarın ardından beraberinde Garnizon Komutanı Tuğgeneral M. Haluk Yıldızdan ve Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt ile birlikte 18 yıllık polis memuru 3 çocuk babası 42 yaşındaki Yılmaz’ın 55 Evler Mahallesi’ndeki evini ziyaret edip, eşi Ümmiye Yılmaz’ın acısını paylaştı.

Somali’ye geçici görev için gittiği öğrenilen özel hareket polisi Yılmaz’ın baba ocağı Tokat’ın Erbaa ilçesinden de yakınlarının Amasya’ya geldiği öğrenildi.
Kaynak: İHA