Karadenizliler Keçiören İftarında Buluştular

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Keçiören Belediyesi ve KAR-DER’in (Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği) işbirliğiyle düzenlenen iftara katıldı.

Karadenizliler Keçiören İftarında Buluştular
Halil İbrahim Sofrası’ndaki iftara Bakan Bayraktar’ın yanı sıra AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve KAR-DER Genel Başkanı Ali Hacı Fazlıoğlu da konuk oldu. İftar yemeğinin ardından konuşan Erdoğan Bayraktar, Müslümanlığın çok büyük bir fazilet olduğunu vurgulayarak, “Bu mübarek ayda Cenab-ı Allah, bu geceki iftardaki gibi huzuru, kardeşliği ve beraberliği herkese bahşetsin” dedi.

İnsanların İslam’ı yaşadığı dönemde huzur ve mutluluğun hakim olduğunu belirten Bakan Bayraktar, AK Parti iktidarının başarılarına da değindiği konuşmasında şu mesajları verdi: “10.5 yıldır iktidarız. ‘Vatan, bayrak, 76 milyon hep beraber kardeştir’ diyoruz. İktidarımız döneminde Türkiye’nin ekonomisini büyüttük. Biz insanımızın refahını artırmak için gayret ederken, IMF’ye borcumuzu sıfırlamışken, çok güzel yatırımlar yapmışken, Mayıs ayında birileri düğmeye bastı. Yurdumuzdaki insanları da kullandılar. Üç ağacın taşınması ile bir fırtına kopardılar. Ama bizim partimizi millet kurdu. Bu millet çalışanı gördü. Kendisinden olanı biliyor. Millet kendi iktidarını tanıdı. Biz millete, millet bize sahip çıkmaya devam edecek. Bu duygularla hepinizin Ramazanını tebrik ediyorum.”
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, sözlerine “Bu Mübarek Ramazan-ı Şerif ayını özüne uygun bir şekilde yaşamayı Allah hepimize nasip etsin. Tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız ibaretleri Allah kabul etsin” duasıyla başladı.

Mübarek Ramazan ayının sabahtan akşama kadar aç kalmaktan ibaret olmadığına işaret eden Başkan Ak, “Ramazan ayı, nefis muhasebesi yaptığımız bir aydır. Aynı zamanda etrafımızdaki komşularımızı, akrabalarımızı, yakınlarımızı hatırladığımız bir aydır. Kimsesizlerin kimsesi olduğumuz bir aydır. Bu konuda herkesin yapacağı mutlaka bir şeyler vardır” diye konuştu.

Kaynak: İHA