Abd'deki Rehine Kurtarma Operasyonu

HIALEAH - ABD'nin Florida eyaletine bağlı Miami kentinin bir banliyösünde 6 kişiyi öldüren ve apartman dairesinde 2 kişiyi rehin aldıktan sonra polis operasyonuyla ölü ele geçirilen kişinin, aynı apartmanda oturduğu belirtildi.

Polis sözcüsü Carl Zogby yaptığı açıklamada, saldırının 43 yaşındaki Pedro Vargas adlı bir apartman sakini tarafından düzenlendiğnin belirlendiğini söyledi.

Olayın Vargas'ın cuma akşamı kendi dairesini ateşe vermesiyle başladığını anlatan Zogby, Vargas'ın, dumanı fark ederek kendi dairesine doğru gelen apartman yöneticisi karı kocayı dairesinin önünde vurarak öldürdüğünü belirtti.

Zogby, daha sonra tekrar yanmakta olan dairesine dönen Vargas'ın balkonundan caddeye 10-20 el ateş ederek bir kişiyi daha öldürdüğünü kaydetti.

Verilen bilgiye göre bundan sonra binanın 3. katındaki kapısını tekmeyle kırdığı bir başka daireye giren Vargas, buradaki bir karı koca ile çiftin ergenlik çağındaki bir kızlarını vurarak öldürdü. Polisin gelmesinin ardından binada etrafa ve polise rastgele ateş açan Vargas'ın en sonunda bir başka daireye girerek 2 kişiyi rehin aldığını ve barikat kurduğunu anlatan Zogby tüm olayın 8 saat sürdüğünü bildirdi.

Çavuş Eddie Rodriguez adlı polis görevlisi, daha önce basına yaptığı açıklamada, Hialeah banliyösünde, açık terası bulunan, 5 katlı bir binadan silah sesleri geldiğine ilişkin yapılan ihbarlar üzerine polisin harekete geçtiğini bildirmiş, bir rehine alma olayıyla karşı karşıya olunduğunun anlaşılması üzerine saldırganla önce görüşme yolunu deneyen polisin, bunun başarısızlıkla sonuçlanması üzerine operasyon düzenlediğini anlatan Rodriguez, operasyonda saldırganın öldürüldüğünü ve iki rehinenin sağ olarak kurtarıldığını kaydetmişti.

Olaydan sonra polisin çevrede yaptığı aramalarda, 3'ü kadın olmak üzere 6 kişiye ait cesetler bulunmuştu. Rodriquez, cesetlerden 5'inin apartmanda, birinin ise apartmanın karşısındaki caddede olduğunu belirtilmiş ancak bu kişinin seken kurşunlardan mı yoksa saldırganın açtığı ateş sonucu mu öldüğünün henüz belirlenmediğini kaydetmişti. Açıklamada, saldırganın ve kurbanlarının kimliği ile saldırı nedeni hakkında yapılan soruşturmanın sürdüğü bildirilmişti.

Kaynak: AA