Kırıkkale Üniversitesi'ne Yabancı Uyruklu Öğrencilerden Büyük İlgi

Kırıkkale Üniversitesine bu yıl yabancı uyruklu öğrencilerin geçtiğimiz yıllara göre daha fazla ilgi gösterildiği belirtildi.

Kırıkkale Üniversitesi'ne Yabancı Uyruklu Öğrencilerden Büyük İlgi
Kırıkkale Üniversitesi'nden yapılan açıklama da, yeni eğitim-öğretim döneminde 261 yabancı uyruklu öğrenci için açılan önlisans ve lisans kontenjanına 292 öğrencinin müracaat ettiği bildirildi.

Üniversitenin farklı fakültelerine 2013-2014 eğitim öğretim yılı için 146 yabancı uyruklu öğrencinin ön yerleştirmesinin yapıldığı açıklamada, "Üniversitemizin geçtiğimiz 2 yılda toplam 118 olan yabancı uyruklu öğrenci kontenjanı, yeni eğitim öğretim yılında 261 kişi oldu. 292 önlisans ve lisans öğrencisinin yapmış olduğu başvurular 15-16 Ağustos'ta kesinleşecek. Üniversitemizin yenilikleri ve başarıları yurt dışında da tercih edilmesini sağlıyor. Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Bulgaristan, Çin, Filistin, Fransa, Gürcistan, Hollanda, Irak, İran, İsrail, İsveç, Kazakistan, Kırgızistan, Norveç, Özbekistan, Suriye, Suudi Arabistan, Tacikistan ve Türkmenistan gibi 22 farklı ülkeden başvurunun yapıldığı üniversitemiz eğitim, alt yapı ve öğretim elemanı kadrosuyla değişik kültürel özelliklere sahip ülkelerde dikkat çekiyor. Bu ülkeler arasından en fazla başvuru ise Türkmenistan, Azerbaycan ve Almanya’dan yapıldı" denildi.

Kayıtların 16 Ağustos'ta sona ereceği bildirilen açıklamada ayrıca kayıtlar sonrasında boş kalan kontenjanlar ise 20 Ağustos tarihinde tekrar ilan edileceği duyuruldu.
Kaynak: İHA