Hatay'da "yeryüzü Sofrası"

HATAY - Hatay'da Gezi Parkı olayları kapsamında günledir eylemlerin olduğu Armutlu Mahallesi'nde düzenlenen "Yeryüzü Sofrası" adlı iftara katılanlar yer sofrasında oruçlarını açtı.

Antakya Dayanışma Platformu tarafından organize edilen ve Armutlu Mahallesi'nden Uğur Mumcu Alanı'na kadar yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda kurulan iftar sofrasına çok sayıda vatandaş katıldı.

Platform Başkanı Mehmet Karasu, burada yaptığı açıklamada, Armutlu Mahallesi'nde 50 gündür süren direnişten sonra Antakya'da barış, kardeşlik ve eşitlik adına iftar sofrası açtıklarını söyledi.

Amaçlarının Hatay'daki tüm halkların kardeş olduğunu, yaptıkları direnişin haklı taleplerini ifade etmek olduğunu belirten Karasu, tek isteklerinin Antakya'da yasaklı alanların açılmasını, olaylarda hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in katillerinin bir an önce bulunması ve 22 Temmuz'da yapılan operasyonlar sonucu tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılması olduğunu ifade etti.

Karasu, kurulan "Yeryüzü Sofrası İftarı"na birçok sendikanın, odaların ve çeşitli demokratik kitle örgütlerinin katıldığını bildirdi.

Bu ülkede yaşayan herkesin haklarına saygı gösterilmesi gerektiğine dikkat çeken Karasu, 50 gündür ifade etmeye çalıştıkları taleplerini bu defa bu sofra başında ifade edeceklerini söyledi.

İftar sofrasına ayrıca CHP Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl ve Mehmet Ali Edipoğlu ile Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı Genel Başkanı Ali Yeral da katıldı.

Kaynak: AA