Gediz'den Kısa Kısa

KÜTAHYA - Gediz Ticaret ve Sanayi Odası üye iş adamları, 4 yıl uzatılan teşvik yasasının ilçeye büyük hizmet olarak geri döneceği görüşünde birleşti.

Oda Başkanı Mesut Naci Cebecioğlu, yaptığı açıklamada, Kütahya'nın teşvikten 4 yıl daha yararlanacağını, istihdam ve üretimin bölgede artacağını söyledi.

Teşvikin, 52 ilde faaliyet gösteren, 10 ve üzerinde sigortalı çalıştıran özel sektöre ait iş yerlerini kapsadığını hatırlatan Cebecioğlu, şunları kaydetti:

"Kütahya'nın da bulunduğu 20 ilde ise teşvik 31 Aralık 2016'ya kadar uzatıldı. Teşvik yasasının uzatılmasıyla ilimiz ve ülkemizin gelişmesi daha da hız kazanacak, ayrıca istihdam ve üretimde artış sağlanacaktır. Bu sebeple iş dünyasının sesine cevap olarak teşvik yasasını gündemine alarak uzatan sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve sayın milletvekilimiz Soner Aksoy'a odamız adına teşekkür ederim."

-Gediz Belediyesinin sokak düzenlemeleri

Gediz Belediyesi, Uluoymak Mahallesi'nde düzenleme ve yenileme çalışması başlattı.

Mahallenin 71'inci sokağında başlatılan çalışmalarda, mevcut asfalt kaplama sökülerek kilit parke taşı döşemesi yapılıyor.

Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, şehir içindeki cadde ve sokaklarda yürütülen düzenleme çalışmalarının ara bağlantı yollarında devam ettiğini söyledi.

Uluyomak Mahallesi 71. Sokakta düzenleme çalışmaları yaptıklarını belirten Saraoğlu, "İlçe merkezi ile trafiği yoğun olan cadde ve sokaklarımız öncelikli olmak üzere tüm cadde ve sokaklarda düzenleme çalışmaları planlaması yaptık. Bu kapsamda, çalışmaları sürdürüyoruz" dedi.

Kaynak: AA