GAÜN'de "Optik ve Akustik Mühendisliği Programı" Açıldı

GAZİANTEP - Gaziantep Üniversitesi bünyesinde, "Optik ve Akustik Mühendisliği Programı" açıldı.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, her eğitim-öğretim yılında yenilik ve gelişmelere imza attıklarını belirtti.

Mühendislik Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümü bünyesinde Optik ve Akustik Mühendisliği Programı açılmasına ilişkin kararın YÖK tarafından onandığını bildiren Coşkun, 2013-2014 eğitim öğretim yılında ek kontenjan ile 30 öğrenci alınmasının planlandığını vurguladı.

Günümüzde kablosuz, fiberoptik sistemler, uzak mesafeli yayınlar, elektroakustik sistemlerin tasarım ve gelişim çalışmalarının büyük önem kazandığını, bu yüzden de iyi derecede optik ve akustik bilgisine sahip mühendislerin yetişmesi gerektiğine dikkati çeken Coşkun, bu programdan mezun olan optik ve akustik mühendis unvanını kazananların, pek çok endüstri kuruluşu ve araştırma merkezinde kablosuz iletişim sistemleri, elektroakustik sistemler, bu sistemlere ait cihazların tasarımları gibi konularda hizmet vermek üzere istihdam edilebileceğini kaydetti.

Coşkun, program içeriğiyle Türkiye'deki üniversiteler arasında bir ilk olma özelliğine sahip olan optik ve akustik mühendisliği programının akademik ve diğer altyapı kadrosuyla ilgili tüm çalışmalarının tamamlandığını, ek kontenjan ile yerleştirme konusundaki prosedürün de tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "Yeni programımız ile Türkiye'nin parlayan yıldızı Gaziantep Üniversitesi, yıldızlar kümesindeki halkalarına bir yıldız daha ekledi" ifadesinde bulundu.

Kaynak: AA