Foça, Trebinje İle Kardeş Şehir Oluyor

Bosna Hersek Fahri Konsolosu ve Türkiye-Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Kurucu ve Onursal Başkanı A.Kemal Baysak, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ı ziyaret etti.

Foça, Trebinje İle Kardeş Şehir Oluyor
Oldukça samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan Baysak, kısa bir süre önce Bosna Hersek'in Trebinje şehrini ziyaret ettiğini ve Trebinje'nin Türkiye’den bir şehir ile kardeş şehir olması adına Trebinje Belediye Başkanı Slavko Vucurevic'e teklifte bulunduğunu söyledi.

Başkan Vucurevic'in teklifini olumlu karşılamasından sonra Trebinje şehrine Türkiye'den kardeş şehir bulmak için bir süre araştırmalar yaptığını ve çalışmaları sonucunda Foça'da karar kıldığını anlatan Baysak, 2 kent arasında bir dostluk köprüsü kurulması için elçilik görevini üstlendiğini ifade ederek, Başkan Demirağ'a 'kardeş şehir' teklifini sundu.

Baysak'ın Trebinje Şehri ile kardeş şehir olma teklifini olumlu yönde değerlendiren dostluk köprüsünün temelini Trebinje Belediye Başkanı Slavko Vucurevic'e mektup göndererek attı.

Başkan Vucurevic'e iletilmek üzere kaleme aldığı talep mektubunu Baysak’a teslim eden Başkan Demirağ, mektubunda şu ifadelere yer verdi:
"Bosna Hersek Fahri Konsolosu Sayın A. Kemal Baysak’ın 15 Temmuz 2013 Pazartesi günü Belediyenizi ziyareti sırasında sizinle yaptığı görüşmede Türkiye’den bir Belediye ile kardeş şehir olma teklifini olumlu karşıladığınızı öğrenmekten dolayı memnuniyetimi belirtmek istiyorum. Trebinje’ye ait şehir monografisini de almış bulunuyorum. Kültürel ve tarihi bağlarla dost ve kardeş ülke Bosna Hersek’in Trebinje şehri ile “Kardeş Şehir” olmayı arzuladığımızı bilgilerinize sunuyorum.Karşılıklı olarak şehirlerimizi tanımamız için sizleri en kısa zamanda Foça Belediyemizde misafirimiz olarak görmek istiyorum. Bu vesile ile kardeş şehir çalışmalarında ilk adımları atmaya başlamış olacağız. Çalışmalarınızda başarılar dileği ile size, Belediye Meclisinizin değerli üyelerine ve Trebinje Halkına sevgi ve selamlarımı sunuyorum.’’
Kaynak: İHA