Fiat 500l Living Görücüye Çıktı

İSTANBUL - Fiat 500L'nin yeni üyesi yedi kişilik "500L Living" versiyonu İtalya'da görücüye çıktı.

Fiat'tan yapılan açıklamaya göre, Fiat markasının "500 Ailesi"nin yeni üyesi Fiat 500L Living İtalya'da görücüye çıktı. Yaklaşık 4,5 metrelik uzunluğu, 3 koltuk sırası ve 7 kişiye varan oturma kapasitesi ile ilgi çeken Fiat 500L Living'in kaputunun altında, Fiat'ın 0,9 litre 105 HP'lik Twinair Turbo motorunun yanı sıra 1,6 litre 105 HP ve 1,3 litre 85 HP'lik turbo dizel motorlar görev yapacak. Fiat "500L Living"in 1,3 litre 85 HP'lik turbo dizel motor seçeneğinde otomatik şanzımana da yer verilecek.

Fiat 500L Living, orta sınıfta bir otomobilin kompaktlığına ve çevikliğine, C-segment bir otomobilin konforuna ve kapasitesine, bir MPV'nin çok yönlülüğüne ve ferahlığına sahip bulunuyor.

500L Living'in içi de geniş renk kombinasyonları, kişiye özel çözümler, zengin aksesuar ve 6 ayrı döşeme seçeneği gibi alternatifler sunuyor. Müşteriler her donanım paketinde iki ayrı renkten oluşan döşeme seçebiliyor. Bu seçimler Pop Star versiyonunda kırmızı-siyah veya gri-siyah, Lounge versiyonunda ise gri-gri veya gri-bej olabiliyor. Kullanıcılar ayrıca kendi istekleri doğrultusunda döşemeyi farklı renk deri seçenekleriyle de kişiselleştirebiliyor. 500L Living'in yolcu kabini, 1,5 metrekareden daha geniş olan ve otomatik olarak kumanda edilebilen cam tavanı sayesinde, güneş ışığından da en üst düzeyde faydalanıyor. Aracın dışı da, içinde olduğu gibi kişisel tercihler doğrultusunda şekillendirilebiliyor. Müşteriler, 16 ve 17 inçten oluşan, 15 değişik çelik veya alaşımlı jant, 11 ayrı çift renk ve 19 gövde rengi seçeneğiyle, toplamda 282 farklı kombinasyon arasından kendi zevkine uygun bir aracı tasarlayabiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Fiat Pazarlama Müdürü Özgür Süslü, otomobilin C-segmentinde yer alan ortalama bir station vagondan sadece 20 santimetre kısa olduğunu, ancak 150 litreye yakın fazladan bagaj hacmine sahip bulunduğunu ve yaklaşık 4,5 metreye varan uzunluğuyla, konfor ve sürüş keyfi bakımından rakipleri arasından ayrıldığını belirterek, Fiat 500L Living'in, 5 koltuklu kabin konfigürasyonunda, 638 litrelik bagaj hacmi sunarken, ikinci sıra koltukların katlandığı durumda, bagaj hacminin 1,704 litreye eriştiğini kaydetti.

Fiat'ın küresel satış hacmine ve marka imajına önemli katkı sağlayan 500L'nin, Türk tüketicilerinin beklentilerine uygun bir model olduğunu ifade eden Süslü, 2013 sonuna kadar 5 bin Fiat 500L satmayı hedeflediklerini aktardı.

Süslü, Fiat markasının 500 ailesinin 5 kapılı üyesi 500L, biri otomatik şanzımanlı olmak üzere iki Multijet II dizel ve yenilikçi Turbo Twinair dahil iki benzinli motor seçeneğiyle haziran ayında Türkiye pazarında satışa sunulduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"39 bin 900 liralık başlangıç fiyatı ile dikkatleri üzerine çeken ve kısa sürede sınıfının en çok tercih edilen otomobili olmayı başaran Fiat 500L, Pop, Popstar ve Rockstar versiyonlarıyla pazardaki yerini aldı. 500L modelinin crossover özellikleri taşıyan Rockstar versiyonunun dünyada ilk kez Türkiye pazarında satışa sunulması da Türkiye'nin Fiat dünyasındaki önemini bir defa daha tescillemiş oldu."

Kaynak: AA