Erbaa'da Su Şebekesi Yenileniyor

Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmalarını Yeşilyurt Mahallesi'nden başlattıklarını söyledi.

Erbaa'da Su Şebekesi Yenileniyor
Tokat’ın Erbaa ilçesinde Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Yeşilyurt Mahallesi şebeke suyu borularını yenilemek için çalışmalara başladı.

Ana depo ile şehir merkezi arasında ki tüm hatların asbest boruları kaldırılarak yerine plastik borular döşeme çalışmaları ilk olarak Yeşilyurt Mahallesinde başladı.

Ekiplerle yol söküm çalışmaları yaparken bir taraftan da ana hatlarda olası su kaçağının önüne geçmek ve daha kaliteli su şebekesi oluşturmak, yolların tekrar bozulmaması için eski boruları kaliteli yeni borularla değiştiriyor. Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, Yeşilyurt Mahallesi’nde yolları yeniden beton asfalt ile kaplamadan önce şebeke suyu hattını yenilediklerini ifade ederek, “Böylelikle hem ana şebekemizde olası su kaçaklarını önlemiş olacağız hem de daha kaliteli bir su şebekesini kurmuş olacağız. Bu çalışmalarımıza Yeşilyurt Mahallemizden başladık ve tüm mahallelerimizde devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA