Emniyet Müdürlüğü'nden İmamlara İftar

BATMAN - Batman Emniyet Müdürlüğü imamlara iftar yemeği verdi.

Batman Polis evi bahçesinde verilen iftar yemeğine Batman Valisi Yılmaz Arslan ve 200 imam katıldı.

Dualarla açılan iftarın ardından konuşan Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman'da çok sayıda kamu hizmetini imamlar sayesinde yürüttüklerini söyledi.

Arslan, imamları gizli kahramanlara banzeterek, şunları söyledi:

"Günde 5 vakit size gelen cemaatiniz var. Yazın çocuklarını okutuyorsunuz. Cenazeleri kaldırıyorsunuz. Bir sıkıntıları olduğu zaman ilgileniyorsunuz. Bu da bulunduğunuz mahalle de bölge de ayrı bir üstünlük veriyor. Elbette bizim insanımız kendisinin ibadet vefası ne olursa olsun bizim insanımız dine ve din görevlisine hep saygı duymuştur. Bu çocukluğumdan beridir yaşadığım bölgede böyledir. Bugüne kadar çalıştığım bölgelerde hep böyle oldu. Burada daha ileri düzeyde olduğunu görüyorum" dedi.

Batman'da yürütülen sosyal projelerde imamların sağladığı desteği bundan sonraki uygulamalarda da arttırarak devam etmelerini istediğini belirten Arslan şöyle konuştu:

"Bu ilde çocuklara bir şeyler öğreteceksek, aksayan bazı hususları düzelteceksek, gereğinden fazla hale gelmiş dilenciliğin önüne geçeceksek, temizlik tertip anlatacaksak, düzen anlatacaksak bunu sizin desteğiniz olmadan yapma imkanımız yok. Lütfen bu konularda biraz daha insiyatif almanız bekliyoruz. Bu konularda ilgili kamu kuruluşlarını biraz zorlamanızı istiyoruz. Bu yaz sezonunda size teslim edilen çocuklara sahip çıkın. Mesele o çocuklara Kuran-ı Kerimi okutma meselesi değil, o çocukları siz nasıl şekillendirirseniz onlar hayata o şekilde atılacaklardır."

Kaynak: AA