Antalya'da "kader Mahkumlarına" İftar Verildi

ANTALYA - Antalya Müftlüğü tarafından Antalya Açık Ceza İnfaz Kurumundaki yaklaşık 700 mahkuma iftar verildi.

Cezaevi bahçesinde gerçekleşen iftara Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Yaşar Yiğit, Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Adnan Tabar, Antalya Müftüsü Ahmet Çelik ile Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam da katıldı.

Kuran-ı Kerim okunması ve dua ile başlayan iftarda tasavvuf müziği dinletisi gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Yaşar Yiğit, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak iftar sofralarında her kesimden insanlarla bir araya gelmeyi arzuladıklarını kaydetti.

Bu kapsamda yetiştirme yurtları, huzurevileri ve cezaevlerinde iftar porgramları düzenlediklerini belirten Yiğit, "Mahkum olsun ya da olmasın toplumun hangi kesiminde yer alırsa alsın dinin insana umut veren, sıcak, mesajlarına, istikbale dair düşüncelerini dizayn eden mesajlarına ihtiyaç var" dedi.

Türkiye'de cezaevlerinde 130 bine yakın vatandaş olduğunu ve 600 görevliyle bu insanlara ulaşmata çalıştıklarını kaydeden Yiğit, "Buradaki kardeşlerimizin bu mesajlara daha fazla ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Bir şekilde mahkum olmuş bu insanların topluma kazandırmak, buradan tahliye olduktan sonra toplum içinde tekrar uygun şekilde yaşamaları için bu tür programlara ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Adnan Tabar ise hükümlüleri hayata alıştırmak için birçok faaliyet yaptıklarını, iftarın da bu kapsamda düzenlendiğini ifade etti.

Programdan hükümlülerin de büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Tabar, cezaevinde oruç tutmak isteyen hükümlülere gereken kolaylığın sağlandığını anlattı. Tabar, "Oruç tutmak isyenler için sahur yemeği çıkıyor. İftar zaten veriliyor. Tutmayanlara da normal öğünleri devam ediyor" dedi.

Antalya Müftüsü Ahmet Çelik de Antalya'da bir ilkin gerçekleştirildiğini dile getirdi. İl müftülüğü olarak düzenlenen iftarı üstlendiklerini ve burada hükümlülerle bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Yaklaşık 700 mahkumla bir araya geldiklerini ve sofralarını paylaştıklarını kaydeden Çelik, "İftarınj bereketini, ramazanın sevgisini, affını, mağfiretini paylaştık. İnanıyorum ki gönüllerimiz birbirine karşı yakınlaştı" diye konuştu.

Program sonunda Tabar, Yiğit ve Çelik'e cezaevi atölyelerinde yapılan kahve takımları hediye etti.

Kaynak: AA