Zeytinyağı Kamu Spotuna Rtük Engeli

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Komili’nin düzenlediği geleneksel iftar yemeğine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, nezih iftar yemeğinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Zeytinyağı Kamu Spotuna Rtük Engeli
Ayvalık’ta, Komili Yağ ve Sabun firmasının geleneksel iftar yemeğine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, nezih iftar yemeğinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ayvalık ve bölge genelindeki zeytin üreticisinin bir araya geldiği bir organizasyonda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, Ayvalık denildiğinde akıllara ilk gelenin zeytinyağı olduğunu vurguladı.

Türkiye’de zeytinyağının üretilmesine rağmen çok fazla tüketilmemesinden duyduğu üzüntüyü ifade eden Uğur, “Zeytinyağı bizim en değerli yağımızdır. Bununla ilgili olarak da hükümet olarak gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Zeytin üreticisinin memnuniyetini sağlayabilmek için ciddi bir gayret içindeyiz” dedi.

Ak Parti hükümeti olarak zeytinyağında üreticiye destek primlerinin 0.40 kuruşken, 0.60 kuruşa şimdi de 0.70 kuruşa çıkarıldığını vurgulayan Uğur, “Bizim arzumuz, zeytinyağı üreticisine verilen destek priminin önümüzdeki yıl daha da yüksek olmasıdır. Mesela en az 1 lira olsun. Böylelikle üreticimiz mutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde zeytin ağacı sayısının 180 milyon civarına çıktığının altını çizen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, “Bu sayı hükümet olarak gösterdiğimiz çabalarla hızla da artmaktadır. Zeytin üreticimizin içinde bulunduğu sıkıntıların giderilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Mesela Avrupa’da başta İspanya olmak üzere zeytinyağı üreten ülkelerde rekolte düşük. Bu yüzden de biz bu yıl zeytinyağı ihracatımızın 90 bin ton civarında olacağını tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.

UĞUR’DAN KAMU SPOTU İÇİN KÖTÜ HABER
AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu’nun girişimleriyle tüm televizyon ekranlarında yayınlanmak üzere hazırlanması öngörülen zeytinyağı kamu spotu ile ilgili muhabirimizin sorusunu yanıtlayan Edip Uğur, Zeytinyağı Kamu Spot’una Radyo Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) izin vermediğini söyledi.

Uğur, “Çünkü böylesi bir kamu spotunun yayınlanması halinde, ülke genelindeki fındıkçı, mercimekçi gibi bütün üretici gruplarının kamu spotu hazırlanmasını isteyebileceğini düşünen RTÜK, bu yüzden zeytinyağı kamu spotuna beklediğimiz izni vermedi” diye konuştu.

Kaynak: İHA