Sarımsak İşçilerinden Ramazana Özel Mesai

KASTAMONU - Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde sarımsak tarlalarında çalışan işçiler, ramazan dolayısıyla sahur vaktinde başlattıkları mesailerine öğlen son veriyorlar.

Bu yıl rekoltenin yüksek olduğu ilçede, hasat mevsiminin ramazan ayına gelmesi sebebiyle sarımsak üreticileri değişik çalışma metotları buluyor.

Sahurun ardından tarlaya giden sarımsak işçileri, saat 12.00'ye kadar çalıştıktan sonra mesailerini sonlandırarak eve gelip dinleniyorlar.

Aşağı Çayırcık köyü çiftçilerinden Sema Çelik, AA muhabirine, ramazan ayında çalışmanın zor olduğunu anlattı.

Sahurun ardından namazlarını kılıp tarlalara geldiklerini belirten Çelik, "Saat 04.00'ten 12.30'a kadar çalıştık. Tabi zahmeti çok ama inşallah orucumuzu tutarak hem manevi anlamda hem de maddi anlamda kazanacağız. Sarımsağımız para eder de biz de karşılığını görürüz inşallah" dedi.

Aşağı Çayırcık Köyü Muhtarı Yaşar Çelik ise işlerinin ocak-şubat aylarında başladığını ifade ederek, sarımsağa, dikiminden hasadına kadar çok emek verdiklerini söyledi.

Taşköprü sarımsağının kalitesinin tartışılmaz olduğunu vurgulayan Çelik, "Sarımsağı daha yüksek fiyatlara satılması durumunda, herkesin umutları ve hayalleri gerçekleşecektir" diye konuştu.

Kaynak: AA