Muhtarlardan Türel'e Teşekkür Plaketi

ANTALYA - AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, muhtarların özlük haklarının iyileştirildiğini, muhtarlara verilen ödeneğin 420 liradan 875 liraya çıkartıldığını söyledi.

Türel'e, AK Parti Antalya İl Başkanlığında düzenlenen törenle muhtarların özlük haklarının iyileştirilmesi ve ödeneklerinin 875 liraya yükseltilmesi dolayısıyla Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz tarafından muhtarlar adına plaket verildi.

Türel, toplantıda yaptığı konuşmada, ne zaman muhtarlarla bir araya gelse özlük haklarıyla ilgili sıkıntılardan dert yandıklarını belirtti.

AK Parti iktidarında devletin imkanları ölçüsünde muhtarların özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda önemli çalışmalar yapıldığını anlatan Türel, 2002 yılında muhtarlara ödenen ödeneğin 29 lira civarında olduğunu, 10 yıl içinde ise bu miktarın 420 liraya yükseldiğini söyledi.

Torba yasa kapsamında bu ay içinde muhtarların özlük hakları ile ilgili yeniden bir düzenleme yapıldığını ve muhtarların ödeneğinin 420 liradan 875 liraya çıkarıldığını ifade eden Türel, "Muhtarlarımız 420 lira alırken SGK ödemeleri nedeniyle ellerinde 70 lira para kalıyordu, şimdi ise SGK ödemelerini de çıkardığımızda ellerinde 540 lira civarında para kalıyor. Yüzde 700'lük bir artış söz konusu" dedi.

SGK primlerinin de önceden muhtarlar tarafından ödendiğini hatırlatan Türel, yeni düzenlemeyle ödemenin kaynağında kesildiğini, geri kalan miktarın muhtarlara ödendiğini kaydetti.

Muhtarların yaptıkları işlerin parayla ölçülmesinin mümkün olmadığını, gönüllü kamu görevlisi gibi çalıştıklarını vurgulayan Türel, kendilerinin de en iyisini yapmaya gayret gösterdiklerini ifade etti.

Muhtarlara ödenen miktarın önemine değinen Türel, "Türkiye tarihinde muhtarların ödeneklerine bu kadar yüksek bir artış yapılmamıştır. Muhtarlarımızın özlük hakları iyileştirildi ancak bütçeye önemli bir yük getirdi. Bütçeye 300 milyon liraya yakın bir ek külfet geldi ama helali hoş olsun, sizler de ziyadesiyle hak ediyorsunuz" diye konuştu.

Muhtarların tebligat ile ilgili sorunlar yaşadığını belirten Türel, bununla ilgili de e-tebligat düzenlemesi yapıldığını bildirdi.

-"Muhalefetten hesap sorun" çağrısı

Muhtarlara yaptığı bir ziyarette, muhtarlıkların kapatılacağı iddiasıyla karşı karşıya kaldığını ve bundan dolayı kendisine hesap sorduklarını anlatan Türel, şunları söyledi:

"CHP'liler muhtarlara, muhtarlıkların kapatılacağını söylemişler, ortaya böyle bir dedikodu çıkarmışlar. Bundan bizim hiç haberimiz yok, böyle bir konu gündeme bile gelmedi. Muhalefet bunları nereden çıkarıyor, anlamış değilim. Görüyorsunuz, bırakın muhtarlıkları kapatmayı, özlük haklarını iyileştiriyoruz, ödeneklerini yüzde 700 oranında artış yapıyoruz. İftiraya, yalana başvuran muhalefetin mahçup olacağını bile bile muhtarların yüzüne nasıl bakacağını merak ediyorum. Üzülerek söylüyorum ki böyle bir muhalefet var."

Türel, muhalefetin kendilerini herkesten daha akıllı görerek, insanlara iki yalan söyleyip kandırabileceklerini sandıklarını ifade ederek, zamanın yalanı gün yüzüne çıkardığını dile getirdi. Muhtarlardan kendilerine yalan beyanda bulunan CHP'lilere "yalan konuşmalarıyla" ilgili hesap sormalarını isteyen Türel,"diye iftira atan siyasilere hesap sormanız lazım" dedi.

Muhtarların özlük haklarının iyileştirilmesiyle seçimlerin de kıran kırana geçeceğine işaret eden Türel, aday sayısının ve rekabet ortamının artacağını söyledi.

Seçim için muhtarlara önerilerde bulunan Türel, "Samimi, doğru, dürüst olanlar her zaman halkın takdirini kazanır ve sandıktan çıkar. Bizim de tek prensibimiz vatandaşımıza yalan söylememek, doğruyu ifade etmek ve samimi olmaktır" diye konuştu.

Akdeniz de özlük haklarının iyileştirilmesinden dolayı Türel'e teşekkür etti.

Kaynak: AA