Manavgat'ta Otel Yangını

ANTALYA - Manavgat İlçesi Ilıca Beldesinde Sunis Oteller Grubuna ait Kumköy Beach Resort Otel'de yangın çıktı.

Elektrik panosunda meydana gelen yangın nedeniyle oteli duman kaplarken, otelde konaklayan yaklaşık bin 500 turist otelden başka otellere tahliye edildi. Olay yerine Manavgat ve belde belediyelere ait itfaiye ile çok sayıda ambulans sevk edildi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, MATAB ve Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut ile AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır'da otele gelerek yangın hakkında bilgi aldı.

Sunis Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ünal, elektrik kabloların şase yapmasından dolayı panoda küçük çaplı yangın çıktığını belirterek, şunları söyledi:

"Aslında yangın da denmez. Elektrik kabloların erimesiyle duman oluşmuş. Herhangi bir alev çıması söz konusu değildir. Herhangi bir tehlike söz konusu olmamıştır. Çok şükür yangından dolayı yaralanan da olmamıştır. Dumandan etkilenen turistler ambulanslarda ayakta tedavi edilmiştir. Panodan yayılan duman nedeniyle otelde odaları boşaltarak, misafirlerimizi başka otellere sevk ettik. Otelde oluşan duman ve is kokusunun giderilmesi için çalışmalarımızı başlattık. İki gün sonra tekrar otelimizi hizmete açacağız."

Öte yandan Kumköy Beach Otel'de yangın paniği yaşanırken, ikinci yangın haberi de hemen otelin karşısında ki bir işmerkezinde deri ve çanta mağazasından geldi. Abdullah Tavukçu'ya ait mağazanın çatı katında yangın meydana geldi. Kumköy Beach Otel önünde hazır bekleyen itfaiye ekipleri buraya da müdahale etti. Yangın kısa sürede söndürülürken, iş yerinde maddi hasar oluştu.

Kaynak: AA