Kansere İkinci Çalımı Attı

İZMİR - Efsun Yılmaz - Lenfomayı 8 yaşında kemoterapi ve ameliyatla atlatan Serhan Tuncay, 12 yaşında tekrarlayan hastalığını sevdiklerinin ilgisi ve LÖSEV'in desteği sayesinde bu kez bıçak altına yatmadan yendi.

Serhan'ın annesi Ayşe Tuncay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki çocuğu ve eşi ile 2008 yılına kadar mutlu bir yaşam sürdüklerini, o yıl oğlunun karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurduklarını ve mücadele dolu bir başka dönemin başladığını anlattı.

En hızlı ilerleyen kanser tiplerinden olan burkitt lenfomaya yakalanan Serhan'ın İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde derhal ameliyata alındığını söyleyen Tuncay, bağırsaklarından geçirdiği operasyon ve aylar süren kemoterapi sayesinde Serhan'ın iyileştiğini dile getirdi.

İyileşme sürecinde Serhan'ın uzun süre okula gidemediğini ama arkadaşlarından gelen mektuplarla avunduğunu ve küçük yaşına rağmen hayata tutunmaya çalıştığını ifade eden Ayşe Tuncay, "O hep güçlüydü ve bize moral veriyordu. Hastalığı süresince tanıştığımız LÖSEV de bize büyük destek verdi, oğlumu ilk kez sinemaya götürenler de onlar oldu. Moral bize büyük güç verdi. Serhan da iyileşti" diye konuştu.

LÖSEV ile başlayan yol arkadaşlığının sürdüğünü, oğlunun da LÖSEV bağışçıları sayesinde Moskova'ya düzenenlenen bir geziye davet edildiğini söyleyen Tuncay, şöyle konuştu:

"Gezi için hazırlık yapıyorduk. Rutin 6 aylık kontroller sırasında kanda 3 santimlik bir kitleye daha rastlanınca dünya başımıza yıkıldı. Ege Üniversitesi ve İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki doktorlar da hemen ameliyat önerdiler. Ama Serhan çok ağladı ve geziye gitmek istedi. Biz de engellemedik. Haziran ayının ikinci haftasında gitti ve geri döndü. Gelir gelmez bir kontrol daha yapıldı kitle 16 milime inmişti. Bir sonraki kontrolde ise kitleye rastlanmadı."

Lenfoma ile ilk karşılaştıkları günden bu yana savaşmaktan hiç yılmadığını söyleyen Ayşe Tuncay, oğlunun tedavisini üstlenen bir doktorun muayenehanesinde çalışmaya başladığını, sürekli oğlunun tedavisi ile ilgilenen eşinin de vakit ayıramadığı için işyerini kapatmak zorunda kaldığını, ancak en büyük zenginlik olan sağlığa kavuştukları için başka hiçbir şeye üzülmediklerini de ifade etti.

-Serhan'ın idolü Balotelli

Kahramanlar Mustafa Öğütveren İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Serhan da burkitt lenfomaya ilk yakalandığında küçük olduğunu, bu nedenle tam olarak olayları kavrayamadığını anlatarak, "Karnım ağrıyordu, ilaç içiyordum ama geçmiyordu yine de ağrıyordu. Ameliyat oldum, doktorlar bir şey söylemediler. Kendimi kemoterapi süresince bitkin hissettim. Hastalığımı anlamamıştım ama saçlarım dökülüyordu, sonra da iyileşmeye başladım" diye konuştu.

Hastalığı 2013 yılında tekrarlayınca çok üzüldüğünü ama Moskova gezisinde yeni olan çok şeyle karşılaştığını ve gezinin kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Serhan, "Arkadaşlarım bana dünyanın en güçlü çocuklarından biri olduğumu söylüyorlar" dedi.

Masa tenisi oyuncusu ya da futbolcu olmak istediğini belirten Serhan, hedefini de şöyle açıkladı:

"İtalyan futbolcu Mario Balotelli gibi olmak istiyorum. O da çocukluğunda çok hastaymış, şimdi hasta çocuklara yardım ediyor. Ben de onun gibi hastalığımı yendim ve hasta çocuklara yardım edeceğim."

Kaynak: AA