Gelibolu’da Midye Operasyonu

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bir ihbarı değerlendiren Gelibolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Gelibolu Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin iş birliği ile kaçak olarak avlanan Kum midyesi yakalandı.

Gelibolu’da Midye Operasyonu
Gece, 03.00 sularında polise yapılan ihbar sonucu içinde 80 çuval akivades ve kum midyesi olarak bilinen deniz ürünlerinin bulunduğu araç polis tarafından durdurulmak istendi. Dur ihtarına uymayan sürücü, ilçedeki Eğritaş mevkiine kaçtı. Polisin ısrarlı takibi ile Eğritaş mevkiinde yakalanan araçta yapılan aramada, yakalanması ve toplanması 15 Mayıs ile 15 Eylül tarihleri arasında yasak olan akivadeslerin bulunduğu 80 çuvala el konuldu.

Polis, durumu Gelibolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne bildirdi. Olay yerine gelen Su Ürünleri kontrol görevlileri 1 ton olan akivadese el koydu. Yapılan işlemlerin ardından, kum midyesi olarak da bilinen akividesler denize bırakıldı. Yurt dışına gönderilmek üzere olan avlanan ve son anda yakalan akivadeslerin değerinin 60 Bin TL olduğu belirtildi. Yakalanan şüphelilere, 1380 sayılı su ürünleri kanunun muhtelif hükümleri gereğince 923 TL para cezası uygulandı.
Kaynak: İHA