Gazeteciler İftarda Buluştu

İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, basının düşündüklerini yazıya döken kalemler olmasını hep gönüllerinin istediğini ifade ederek, “Düşünce özgürlüğünden hep bahsedilir ama bunu kaleme döktüğünüz zamanda onun takipçisinin olduğu hep ortadadır” dedi.

Gazeteciler İftarda Buluştu
Toroslar Belediyesi, 24 Temmuz basından sansürün kaldırılışının 105. yıldönümü ve Basın Bayramı dolayısıyla iftar yemeği verdi. İftar yemeğine İçel İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, İçel Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Ahmet Ünal ile kentte görev yapan gazeteciler ve polisler katıldı.

İftarda konuşan Başkan Hamit Tuna, Basın Bayramı’nda gazeteciler ile bir araya gelmenin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Basının düşündüklerini yazıya döken kalemler olmasını hep gönlümüz istemiştir ama buda tartışılır geçirilen süreçte. Ben basının her zaman özgür olmasından, düşündüklerini yazmasından yanayım, tarafım. Düşünce özgürlüğü hep bahsedilir ama bunu kaleme döktüğünüz zamanda onun takipçisinin olduğu hep ortadadır” diye konuştu.

Basın çalışanlarının ne zor şartlar altında çalıştıklarını ve hayatlarını sürdürdüklerini gayet iyi bildiğini vurgulayan Tuna, sözlerini şöyle sürdürdü: “Basındaki arkadaşların hepsi ile ayrı ayrı muhabbetimiz var. Özellikle yerel yönetici olarak bizlerin yaptıklarını kamuoyuna doğru olarak yansıtmanızdan, onları bu noktada yaptıklarımızı pazarlamada bize katkı sunmanızdan dolayı sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Zaman zaman tabi ki hakkımızda eleştirilerde olacaktır. Onların hiçbirisini önemsemiyor gibi yapmıyoruz. En ufak hakkımızda olumsuz bir yazı çıktığında bir zaidi onu şahsım olarak basın aracılığıyla onları tek tek yapmak, eksikleri sizlerin hatırlatması üzerine hayata geçirmekten, böyle takip edilmekten de büyük mutluluk duyuyorum. Tabi biz düşündüğümüz projeleri en doğru olduğu şekliyle hayata geçirmeye gayret ediyoruz. Ama eleştiri olduğunda da kendi yol haritamızda yanlışa giden bir yol ise bundan da dönmesini bilen biriyim.”
Tuna, bu seneki yoğunluktan dolayı var olan hesap vermede, yaptıkları çalışmaları açıklamada biraz geç kaldıklarını kaydederek, “2013’ün icraat kısmındaki programı bu sene bir yoğunluktan dolayı yapamadık ama inşallah yaz dönemi özellikle tatil süreci, Ramazan ayı bittikten sonra eylül, ekim ayında yapacağız. Sizlerle birlikte yaptığımız yerlerin gezdirilmesinden tutunda, bize karşı, projelere karşı varsa eleştirilerinizi duymak isteriz. Ama doğru olanlarında alkışlanmasını, icraatın başında olan insanlar olarak çalışmamıza zevk, şevk verdiğini her zaman ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.

“UMUDUMUZ, HEYECANIMIZ GAZETECİLERİN HAPİSTE OLMADIĞI GÜNLERİ GÖRMEMİZDİR”
MGC Başkanı Ahmet Ünal ise Başkan Hamit Tuna’nın her zaman kendilerinin yanında ve destek olduğuna dikkat çekerek, “105 yıl önce saltanın sansür memurlarına karşı gazetecilerin verdiği şanlı mücadele bugün 105. yılına geldi. 105 yıl önce direnç ile mücadele eden dönemin gazetecileri bir mevzi kazandılar ve o mevzi bayrama dönüştü. Bayram birliktir, beraberliktir, kardeşliktir, sevinçtir. Deliye her gün bayram. Biz bir bayram yaşıyoruz. İnşallah umudumuz heyecanımız gazetecilerin hapiste olmadığı, şampiyonluğu terk ettiğimiz günleri görmemizdir. Çünkü tutuklu gazetecilik anlamında şu an dünya şampiyonu vaziyetindeyiz. Umut ediyorum ki bu şampiyonluğu bizim elimizden alacaklar, biz alacağız. Gazetecilerin yargılanmadığı, tutuklanmadığı o gerçek bayram günlerini bekliyoruz. Polis teşkilatı çalışanlarının da Ramazan ayının mübarek olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Basın Bayramı dolayısıyla Başkan Tuna, Başkan Ünal’a çiçek verdi. Gecede ayrıca semazen gösterisi de sunuldu.
Kaynak: İHA