Basın Mensupları İftarda Buluştu

ORDU - Ordu Gazeteciler Cemiyeti , 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla iftar yemeği verdi.

Vali Kenan Çiftçi, bir ortelde gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, herkesin ramazan ayını tebrik etti.

Basının ve basın alanında kullanılan araçların çok ciddi bir şekilde geliştiğini vurgulayan Çiftçi, "1900'lü yılların başında elle basılma araçları vardı. Artık herşeyin teknolojisi arttı ki Akkuş'ta bir olay olsa hemen anında veya dünyanın herhangi bir yerinde olay olsa anında twitter, facebook gibi sosyal medya üzerinden milyonlarca insanın haberi oluyor" dedi.

Yaklaşık iki ay önce Ordu'ya geldiğini ve Ordu'da güçlü bir basının olduğunu ifade eden Çiftçi, "Basın olayları çok hızlı alıyor ve insanlara iletiyor. Aynı zamanda yorumcuları da, köşe yazarları da çok güçlü. Böyle bir medya camiasını kutluyorum. İnşallah bundan sonraki günlerde de çok daha güzel işlere imza atmalarını Ordu ili Valisi olarak candan arzu ediyorum" diye konuştu.

OGC Başkanı Recep Aydın ise birlik ve beraberliği pekiştirme adına bir araya gelmekten dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Ülkelerin gelişmiklik düzeylerinin vatandaşlarına tanıdığı düşünce, ifade ve basın özgürlüğü ile ölçüldüğü dile getiren Aydın, "Bu sebeple demokrasilerde gelişmişliğin göstergeleri arasında yer alan basın özgürlüğünü korumak ve geliştirmek toplumumuzda yer alan herkesin en önde gelen görevi olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Ordu basınının köklü bir geçmişe sahip olduğunun altını çizen Aydın, "Ordu basını Ordu'nun meselelerine duyarlı, kamusal sorumluluğunun bilinci içerisinde ilin her alanda gelişmesi ve kalkınması için üzerine düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirmektedir" dedi.

Programa AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Belediye Başkanı Seyit Torun, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, İl Genel Meclis Başkanı Engin Tekintaş, daire müdürleri ile siyasi parti temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Kaynak: AA