Uşak’a 90 Araçlık Yeni Otopark

Kentin birçok yerinde devam eden projelerin hayata geçmesi için mücadele veren Uşak Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor.

Uşak’a 90 Araçlık Yeni Otopark
Mende Pazarı civarında yapılması planlanan yer altı ve üstü otopark için ilk temel atıldı. Projenin kısa sürede hayata geçirilmesi hedefleniyor. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Erdoğan çalışmaların başlaması ile birlikte hızlı bir çalışma ile yön vereceklerini belirtti.

Bölgede yakın bir zamanda bitirmeyi hedefledikleri projenin otopark için olumlu bir gelişme olduğunu anlatan Başkan Erdoğan,"Mende Pazarı işlevsel olarak yoğun bir trafiğini olduğu alandır. Bölge özellikle belli günlerde otopark konusunda sıkıntı yaşıyordu. Bizde bu ihtiyacı görerek hemen harekete geçtik. Kısa sürede bu çalışmayı sonlandırıp ihtiyacı gidermiş olacağız” dedi

Otoparkta yer altı ve yer üstünde toplam 90 aracın park edebileceğine dikkat çeken Erdoğan görüntü açısından da önemli bir eksikliğin sona ereceğini vurguladı. Bundan sonra da buna benzer çalışmalar ile kentin yol ve otopark sıkıntısını sona erdirmek istediklerini dile getiren Başkan Erdoğan, "İlimizde bu anlamda bir sıkıntı kalmaması için kalıcı çözümler için çaba veriyoruz. Belediyemiz gerek otoparklar gerekse yaptığı çevre yolları ilimizin sorunlarına merhem olmaya devam ediyor. Yakın zamanda çevre yollarımız ilimiz trafiğini de olumlu yönde rahatlatacaktır” ifadesini kullandı.

UŞAK TRAFİK VE OTOPARK AÇISINDAN RAHAT OLACAK
Uşak’ta trafiğin ve otopark alanlarının her anlamda iyi ve olumlu olmasını için proje ürettiklerini dile getiren Başkan Erdoğan, "İlimizde gerek alt yapı gerekse üst yapı olarak çalışmalar içindeyiz. Kentimizin her anlamı ile güzel olması için çaba vermekteyiz. Bu nedenle projelerimiz de aralıksız devam etmektedir. Önem verdiğimiz çalışmalardan birisi de kentimizin trafiğini rahatlamak adına yapılan projelerdir. Yaptığımız çevre yolları ve devletimizin bu konudaki çalışmaları kentimizin gelecekte sıkıntı yaşamaması adına yapılan çalışmalardır. Projeler bittiğinde ilimiz trafik olarak olumlu bir rahatlama hissedecektir. Belediyemiz yol çalışmalarının yanı sıra oto park alanları konusunda da titiz ve ciddi bir çalışma yapmaktadır. Bazı bölgelerin özellikle bu konuda gereksinimlerinin olduğunu biliyorduk. İhtiyaç olarak görülen bölgelerden birisi de Mende Pazarı civarıydı. Bölgede kurulan pazar yeri ve yoğunluk otopark ihtiyacını doğurdu. Bu nedenle yer altı oto parkını bölgemize yapıyoruz. Yer altında olacak parkımızın kapasitesi 45 olacak. Üst tarafta da 45 araç olunca sayı iki katına çıkmış olacak. Parkımız bölgedeki önemli bir ihtiyacı yok edecek. Son derece modern olacak parkımız sayesinde Mende Pazarı’nın otopark sıkıntısını azaltmış olacağız. Temelini atmış olduğumuz projemizi kısa sürede bitirerek hayata sokacağız. Belediyemizin bu gibi projelerinin çalışmaları devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA