‘Selimiye Vakfı’ Kuruluş Aşamasında

Ankara’da temaslarda bulunmak üzere ziyaret gerçekleştiren Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO)Başkanı Recep Zıpkınkurt, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile görüştüler.

Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk ve ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt ortak yaptıkları basın açıklamasında TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na ‘Selimiye Vakfı’ kurulması konusunda görüştüklerini kaydettiler.

Yapılan görüşmede, UNESCO Dünya Mirası Selimiye Camii’ne yapılan desteklerden dolayı teşekkürlerini ileterek, büyük usta Mimar Sinan’ın eseri olan Selimiye Camii’ne bir vakıf kurarak kalıcı desteklenmesi yönünde görüşlerini ilettiler.

20 Temmuzda Ankara’da yapılan Gümrük Turizm İşletmeleri A.Ş.’nin Genel Kurulunda Vakıf kurulma maddesinin gündeme alınmasını sağladıkları belirtilirken, vakfın kurulması aşamasında önemli bir adım atıldığı kaydedildi.

Konu ile ilgili yapılan çalışmalar neticesinde oy birliğiyle alınan kararla vakfın kuruluşu konusunda TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na yetki verilmesi sağlandı. ETSO başkanı Recep Zıpkınkurt ve Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk Edirne için her konuda çalışmalarını sürdüreceklerini belirtirken, sık sık bir araya geleceklerini ifade ettiler

Kaynak: İHA