Sakarya'da Kaçak Avcılıkla Mücadele

SAKARYA - Sapanca Gölü'nde kaçak avcılıkla mücadele kapsamında yapılan denetimlerde 4 kilometre uzunluğunda ağ ele geçirildi, 7 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

Jandarma ile İl Gıda.Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince ildeki göllerde kaçak avcılara karşı denetim yapıldı. Ekiplerin Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Sapaca Gölü'nde yaptığı denetimde 4 kilometre uzunluğunda ağ, 200 metre pinter ve kasnak ile iki pareketeye el konuldu.

Kaçak avlanırken yakalanan 7 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

Denetimlere katılan Sakarya Rastgele Amatör Olta Balıkçıları Derneği Başkanı Semih Kolçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sakarya'nın su havzaları açısından dünyanın önemli kentleri arasında bulunduğunu söyledi.

"Dünyanın içilebilir özelliğe sahip göllerinden Sapanca'da yapılan bilinçsiz avlanma, göldeki canlıları ciddi şekilde tehdit ediyor" diyen Kolçak, su havzalarına sahip çıkılmadığı takdirde doğal güzelliklerin yok olacağını anlattı.

Sapanca Gölü'ndeki balıkların bilinçsiz avlanma nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını belirten Kolçak, "Çocuklarımızın emaneti olan bu güzelliklere sahip çıkmalıyız. Aksi takdirde çocuklarımız bu güzelliklerden mahrum kalacaktır. Avcılık bir spordur. Bunu unutmamak gerekir" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA