Kula’da 'gebelik Okulu' Açılıyor

Manisa’nın Kula ilçesinde anne adaylarına gebelik dönemiyle ilgili eğitim vermek amacıyla ''Gebelik Okulu'' açılıyor.

Kula’da 'gebelik Okulu' Açılıyor
Kula Devlet Hastanesi'nde oluşturulan uzman hekim ve ebe hemşireler tarafından eğitim verilecek gebe okulunda, doğuma hazırlık, hastane hazırlığı ve çanta hazırlama, bebek malzeme ve kıyafetleri seçimi, doğum sancıları sırasında kullanılacak temel teknikler, doğum sonrası bakım, emzirme pozisyonları, bebeğin ağlama nedenleri, gaz çıkarma nedenleri anlatılacak. Gebelik sürecinin sağlıklı geçirilebilmesi için neler yapılacağının da anlatılacağı okulda, gebelik evreleri, gebelikte vücut değişiklikleri, gebelikte kaçınılması gereken kurallar ve bebek bakımıyla ilgili ilk bilgiler verilecek.

Kula Devlet Hastanesi Kadın Doğum uzmanı Gürhan Karagöz Gebelik öncesi ve sonrasında neler yapacakları konusunda bilinçlendirmek, anne ve çocuk ölümlerini azaltmak amacıyla bu okulu açmayı düşündüklerini söyledi.

Okulun altyapısını oluşturduklarını, eğitime hazır hale getirdiklerini anlatan Karagöz “Eğitimlerde gebelik döneminde beslenme, anne sütünün önemi, normal doğumun gerekliliği, bebeklerde acil müdahaleler gibi annenin ve bebeğin her türlü sorunlarına cevap verecek konular anlatılacak." dedi.

Gebelik eğitimine gebe olan kadınların eğitime eşleri veya kaynanalarıyla birlikte katılabileceğini söyleyen Kula Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr Vahit Demir, eğitimlerin hastanenin konferans salonunda verileceğini ifade etti.

Demir, eğitimlere kadın sağlığı ve doğum uzmanı, çocuk sağlığı hastalıkları uzmanı, psikolog, diyetisyen gibi alanında uzman hekimlerin katılacağını, ilgi devam ettiği sürece eğitim verilmeye devam edileceğini söyledi.

Bu arada, eğitim hemşiresi Hayriye Aşkın kadın doğum servisinde yatan hamile kadınlara gebelik okulu hakkında bilgi vererek, ilçe genelindeki tüm gebelerin bu eğitime katılabileceklerini söyledi.

Kaynak: İHA