Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

AFYONKARAHİSAR - Hollywood'da başarılı çalışmalara imza atan yönetmen Berfın Haymes, Frig Vadisi'nde çekim yaptı.

Eşi Elif Çerçel'in aslen Afyonkarahisarlı olduğunu belirten yönetmen Haymes, onun sayesinde Afyonkarahisar'ı keşfettiğini ve kentin, doğal güzellikleriyle film ve reklam çekimleri için bir cazibe alanı olabileceğini belirtti.

Afyonkarahisar merkez ve Frig Vadisi'nde çekimler yapan Haymes, Los Angeles'te 3 yıldır yapılan 'Anadolu Festivali' adlı etkinliğin tanıtım etkinliklerini eşi ve kendisinin yaptığını söyledi.

-Şuhut'ta doğalgaz hazırlığı

Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesinin Belediye Başkanı Recep Bozkurt, ilçede yeterince talep gelmesi halinde doğalgaz şirketinin yatırım yapacağını belirtti.

Bozkurt, Şuhutlu'ara 'doğalgaz' çağrısı yaparak, doğalgazın ilçe için yaralı olacağını ifade etti.

2 bin 830 elektrik abonesinin, bağlantı bedelini yatırması koşuluyla ilçeye doğalgaz hattı döşeneceğini aktaran Bozkurt, şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi doğalgaz zehirsiz, temiz ve ekonomik bir yakıttır. Kömürden yüzde 63, odundan yüzde 67 ve elektrikten de yüzde 73 daha karlı bir yakıttır. Doğalgaz zehirsizdir; solunması halinde zehirleyici ve öldürücü etkisi bulunmamaktadır. Ancak ortamda çok fazlaca birikmesi sonucu oksijeni azaltarak nefes alamamaya sebebiyet verir. Doğalgaz şebekesine koku verilerek, tüketicinin ortamda gaz kaçağı varlığını hissetmesi sağlanmaktadır. Doğalgaz temiz bir yakıttır."

-Gülyazı köyünde iftar coşkusu

Afyonkarahisar'ın Kızılören ilçesine bağlı Gülyazı Köyü'nde, iftar coşkusu yaşandı.

Gülyazı köy meydanındaki iftara, Kızılören Kaymakamı Nazlı Demir, Kızılören Müftüsü Şehabettin Karabay, AK Parti İlçe Başkanı Cafer Şimşek, MHP İlçe Başkanı Süleyman Eser ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gülyazı köyü muhtarı Eyip Özdemir, iftar programı için yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini, köy tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Bunun için de titiz bir çalışma yaptıklarını kaydeden muhtar Özdemir, "Gülyazılı vatandaşlarımızın büyük desteği ile aylardır üzerimizde bulunan heyecanı atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çok güzel bir iftar programı oldu. Emeği geçenlere ve davetimize katılanlara teşekkür ederim" dedi.

-Çay'da harabe binalar yıkılıyor

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesindeki ilk yerleşim yerlerinden olan Yaka mahallesinde bulunan eski binalar yıkılıyor.

Çay Belediye Başkanı Ali Yakut, belediyenin fen işleri ekipleri tarafından başlatılan çalışmalarda, Yaka mahallesi ve Yaka Cami yanında bulunan eski çamaşırlık ve çeşme yanındaki tehlike arz eden harabe binaların yıkılarak temizlendiğini ifade etti.

Yakut, Çaylılar tarafından benimsenen modern kent modelinin yaygınlaşması ve Çay'ın, yaşanılabilir bir ilçe olması için çalışmalara büyük bir azimle devam ettiklerini kaydetti.

Kaynak: AA