50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne Doğru

ANTALYA - Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür ve Sanat Vakfı işbirliğiyle 4-11 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamındaki belgesel ve kısa film yarışmalarına başvurular 5 Ağustos'ta sona erecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belgesel ve kısa filmi özendirmek, yeni sinemacıları desteklemek, sinema sektörü ile bütünleşmelerini sağlamak amacıyla Altın Portakal Film Festivali'nin 50. yılında belgesel ve kısa filme sunulan destek artırıldı.

Geçen yıl 15 bin lira olan "En İyi Belgesel Film" ödülü bu yıl 30 bin liraya, 10 bin lira olan "En İyi Kısa Film" ödülü 15 bin liraya yükseltildi. "En İyi İlk Belgesel"e ise 5 bin lira ödül ve "Altın Portakal" heykelciği verilmesi kararlaştırıldı.

Altın Portakal Film Festivali'nin bu yılki programı içinde yer alan belgesel ve kısa film yarışmalarına 6 Ağustos 2012 tarihinden sonra tamamlanmış, belgesel ve kısa film yarışma yönetmeliklerinde vurgulanan koşulları taşıyan filmler başvurabilecek. Belgesel ve kısa film yarışmaları ve 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasına son başvuru, 5 Ağustos Pazartesi gününe kadar yapılabilecek.

Kaynak: AA