24 Temmuz Basın Bayramı

EDİRNE - Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, ülke yönetimiyle millet arasında önemli bir köprü görevi gören basının demokrasinin ve cumhuriyetin kökleşmesinde önemli bir yere sahip olduğunu bildirdi.

Sedefçi, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 1908 yılında basında sansürün kaldırılması için verilen mücadelenin önemli olduğunu aktardı. 2. Meşrutiyet'in ilanıyla gazetelerin sansür memurlarına verilmeden basıldığını ve bu tarihten itibaren 24 Temmuz'un sansürün kaldırılması olarak tarihe geçtiğini aktaran Sedefçi, şunları kaydetti:

"Ülke yönetiminde millet arasında önemli bir köprü görevi gören basın demokrasi ve cumhuriyetin kökleşmesinde önemli bir yere sahiptir. Türk basını, tarihin her döneminde yurttaşlarımızın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirmiştir. Türkiye'de ve dünyada meydana gelen her türlü olayı yaşadığı topluma haber vermek suretiyle, bilgilendirme ve aydınlatma adına gece gündüz demeden görev yapmaları, her türlü takdirin üzerindedir. Bu duygularla zor şartlar altında çalışarak halkımızı aydınlatan değerli basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı'nı en iyi dileklerimle kutlar, başarılar diler, saygılar sunarım."

Kaynak: AA