Lübnan'daki Suriyeli Sığınmacılar

BEYRUT - Lübnan Sosyal İşler Bakanı Vail Ebu Faur, Almanya'nın Lübnan'daki Suriyeli sığınmacılardan 5 binini ülkesinde misafir etmeyi kabul ettiğini belirtti.

"Suriyeli Sığınmacılar: Ekonomi, Sosyal Yaşam ve Güvenliğe Yansımaları" isimli sempozyumda konuşan Ebu Faur, ülkesinin artan sığınmacı sayısıyla başa çıkmak için bir dizi tedbir almayı planladığını, bu kapsamda Arap ülkeleri ve yabancı ülkelere Lübnan'daki sığınmacıları paylaştırarak bir yük paylaşımı hedeflediklerini söyledi.

Suriyeli sığınmacılar için gelişmiş mülteci kampları kurulması çağrısı yapan Ebu Faur, bu sayede Lübnan halkının üzerinde oluşan baskının hafifleyeceğini kaydetti.

Ülkesinin sığınmacılar konusunda ihtiyacı olan yardımın yalnızca yüzde 23'ünü alabildiğine dikkati çeken Ebu Faur ancak ülkesinin Suriyeli sığınmacılara kapılarını kapatmasının veya sığınmacıları sınır dışı etmesinin söz konusu olmadığını vurguladı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin son raporunda UNHCR'den ve işbirliği yaptığı kurumlardan yardım alan Suriyeli-Filistinli sığınmacı sayısının 604 bini geçtiği belirtildi.

Kaynak: AA