Kırıkkale'de Silah Organize Sanayi Bölgesi Kuruluyor

KIRIKKALE - Kırıkkale'de kurulacak Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin müteşebbis heyeti düzenlenen toplantıyla belirlendi.

Valilikte yapılan toplantıda konuşan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Silah İhtisas OSB çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirtti.

Kendilerinden müteşebbis heyeti oluşturulması talebinde bulunulduğunu ifade eden Kolat, şunları kaydetti:

"Bugün burada Silah İhtisas OSB'nin kuruluş protokolünü hazırlayacağız ve bakanlığa sunacağız. Müteşebbis heyetini takiben yönetimin de belirlenmesi gerekiyor. Katılım olarak Savunma Sanayi Müsteşarlığı yüzde 15, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu yüzde 15, Kırıkkale Belediyesi yüzde 25, Kırıkkale Valiliği İl Özel İdaresi yüzde 30, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası yüzde 15 ortaklık gerçekleşsin istiyoruz. Gerçekten Kırıkkalemiz için oldukça güzel bir adım. Türkiye'de ilk defa silah sanayi ve bir organize sanayi bölgesi kuruluyor. Bu da Kırıkkale'ye nasib oldu. Burada Başbakan Yardımcımız Beşir Atalay başta olmak üzere bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah Kırıkkale ve ülkemiz için hayırlı olacaktır."

Toplantıda Kurucu Müteşebbis Heyeti Asil Üyeliğine, Vali Ali Kolat, Ekrem Gök, E. Bülent Dilaveroğlu, Necmi Koldaş, Atanur Aydın, Gökhan Altın, Harun Ulusoy, Vedat Genç, Halil Danacı, Tayyar Tarık Pehlivanlı, Veli Korkmaz, Ahmet Varlı, Emel Bağcı, Serpil Özsoy ve Uğur Şen getiridi.

Silah İhtisas OSB Kurucu Müteşebbis Heyeti içerisinden yapılan seçimde ise yönetim Kurulu asil üyeliklerine, Vali Ali Kolat, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Necmi Koldaş, Tayyar Tarık Pehlivanlı ve Ekrem Gök seçildi.

Kaynak: AA