Hatay'daki Gösteriler

HATAY - İzinsiz gösterilerin düzenlendiği Armutlu, Gazi, Elektrik, Akdeniz, Çekmece ve Pınarbaşı mahalleleri muhtarları, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kentteki hoşgörü ve sevgi ortamına uymayan görüntülerin sonlandırılması çağrısında bulundu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, muhtarlar, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz'i ziyaret etti.

Mahallelerinde süren gösteriler ve polisin müdahalesi nedeniyle temsil ettikleri toplum kesimlerinin huzursuzluk duyduğunu ifade eden heyet, şu taleplerde bulundu:

"Abdullah Cömert'in katili bir an önce bulunarak adalet önüne çıkartılmalı. Gösterilerde güvenlik tedbirlerini polis yerine askeri personel sağlamalı, mahallede olumsuz görüntülere neden olan eli sopalı sivil vatandaşların kimliklerinin tespiti için çalışma başlatılmalı. Gösteriler nedeniyle zarar gören esnafın kanun çerçevesinde imkan var ise zararları karşılanmalı. Orantısız güç kullanılmamalı, iki hemşehrisini kaybeden gençler, demokratik haklarını kullanıp bunu protesto etmelerinden dolayı gözaltına alınmamalı."

Vali Lekesiz de ziyarette dile getirilen taleplerin adli ve idari yönden ciddiyetle takip edildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İlimiz ve kentimizin insanı için kendi konforundan, işinden, gücünden fedakarlık ederek koşturan sizlere teşekkür ederim. Hassasiyetlerinizin önemli bir kısmına katılıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. İlettiğiniz konuların hukuk devleti sınırları içerisinde takipçisi olunacaktır. Bunu bilmenizi isterim."

Kaynak: AA