Bursa Valiliği'nden İftar Programı

BURSA - Bursa Valisi Şehabettin Harput, "Yunuseli bölgemizde roman vatandaşlarımızla, bölgede yaşayan diğer vatandaşlarımız arasında meydana gelen bir tartışma, bir kavga. Bu kavgayı kitlesel bir kavga olarak katiyen görmeyin. Bir gurubun diğer bir gurupla kavgası şeklinde katiyen görmeyin" dedi.

Valiliğin düzenlediği iftar programında gazetecilerle bir araya gelen Vali Harput, Yunuseli Mahallesi'nde iki gündür devam eden gerginlikle ilgili açıklamada bulundu.

Harput, aynı mahallede Osmangazi Belediyesi'nce yapılan kaçak yapıları yıkma işleminin olaylarla ilgili olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

"İki komşu kavga eder, iki kardeş kavga eder. Birinin arazisine birinin hayvanı girer, iki çocuk kavga eder, aileleri araya girer. Bunun gibi bir şeydir. Dolayısıyla konu aklı seilm ile devletin konuya müdahalesiyle orada yanlış yapan insanlara kim yanlış yapıyorsa tarafsız ve etkin bir şekilde müdahale ederek konunun bir an önce sükunete kavuşması, büyümemesi için gereken yapılmıştır. Bugün özellikle dünden devam eden yargıya intikal eden olayın 4 sanığının tutuklandığını ve yine bu olayların gerisindeki sebep olarak bilinen oradaki kaçak yapılardan ve hurdacı diye bilinen bir kısım çalıntı malzemelerin satıldığı yerlerden 3 tanesi, 8 tane ev, toplamda 11 gayrimenkul yıkılmıştır. Bu yıkılanların içerisinde Roman vatandaşlarımızın da evleri var, yerli Bursalı vatandaşlarımızın da evleri var. Yıkımın gerekçesi tamamen kaçak yapıdır. Bu yıkımın bir gün önceki kavgayla hiç alakası yoktur."

Kaçak yapılaşmanın Türkiye ve Bursa'da çok fazla önüne geçilemediğini de ifade eden Vali Harput, "Ne kadar da üzerine hassasiyetle gitseniz, müeyyideleri arttırsanız, kaçak yapılaşma maalesef az da olsa devam ediyor. Bu nedenle belediyelerimiz kararlı bir şekilde üzerine gitmeli, Ben de Vali olarak devletin yüksek imkanlarıyla kaçak yapıların üzerine giden belediyelere destek vereceğimi açıkça buradan ilan ediyorum. Arkadaşlarla da görüştük, hepsi yapılan yanlışı da anladılar, doğruyu da anladılar. Umuyorum bundan sonra bu kavil bizi üzen şeyler yaşanmayacaktı" diye konuştu.

Gezi Parkı odaklı gelişmelere de değinen Vali Harput, Türkiye'nin yurtdışındaki imajını kötü etkileyen olayların Bursa'da görülmediğini belirterek, "Bursa'da demokratik olgunluğun hem Bursa halkında hem Bursa medyasında hem Bursa emniyetinde en üst düzeyde mevcut olduğu herkes tarafından kabul ve tescil edilmiştir. Bu manada pek çok kesimden fevkalade olumlu mesajlar aldığımı özellikle belirtmek istiyorum" dedi.

İftar programına Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Nuri Kolaylı, Anadolu Ajansı Bursa Bölge Müdürü Kamuran Akkuş ve Başmuhabir Doğan Sarıtaş, Ekohaber Gazetesi kurucusu Tahsin Ardıç ile gazeteciler katıldı.

Kaynak: AA