Başkente 3 boyutlu bakış
Ankara'nın 30 kültür, sanat ve turizm merkezi geliştirilecek mobil uygulamayla 3 boyutlu ziyarete açılarak sanal dünyaya taşınacak.

Projeyle öncelikle aralarında müzeler, sanat mekanları ve tarihi yerlerin bulunduğu "Ankara'nın Hafızası" olarak adlandırılabilecek 30 önemli mekanın yeraldığı bir harita oluşturulacak.
Geliştirilecek mobil uygulamayla harita üzerinde yer alan simgeler, mobil cihazın kamerasıyla tanınacak.
Bu simgelerin bulunduğu noktalara, artırılmış gerçeklik yöntemiyle mekana yerleştirilen 3 boyutlu modellere dokunulduğunda seçilen noktayla ilgili bilgi ekranı görüntülenecek.
3 boyutlu görüntülecek yerlerin başında Ankara Kalesi, Hamamönü, Roma Hamamı, Anıtkabir, Ulucanlar Cezaevi geliyor.
