Ahıska Türkleri İftar Yemeğinde Buluştu

ARDAHAN - Gürcistan'ın Ahıska kentinde yaşayan Türkler, iftar yemeğinde buluştu.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği tarafından düzenlenen iftar yemeğine, çok sayıda Ahıska Türkü katıldı.

DATÜB Genel Başkan Vekili Prof. Dr. İlyas Doğan, burada yaptığı konuşmada, Ahıska merkez ve köylerindeki Türklerin iftarda bir araya geldiğini söyledi.

Ahıska'yı dünya kamuoyuna tanıtmak ve yaşanan sıkıntıları bir an önce çözüme kavuşturmak için çalıştıklarını vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:

"DATÜP olarak başta İngilizce olmak üzere birçok dilde tanıtım broşürleri bastırarak, Avrupa ülkelerinde farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Ahıskalı vatandaşlarımız ve öğrencileri için gereken desteği sağlıyoruz. Geçen yıl biz Azerbaycan'ın 5 kentine giderek buradaki Ahıskalı soydaşlarımızın sorunlarını tespit ederek 2 bin 282 eksik dosyayı tamamladık. Sizler özellikle Amerika'nın 26 vilayetinde yaşayan Ahıskalılar gözünde birer kahramansınız. Sizler, vatana dönen aileler olarak kavgadan uzak, birbirinize kenetlenerek vatana sahip çıkacaksınız. Vatana sahip çıkmak namusa sahip çıkmayla eş değerdir."

Birliğin Avrupa temsilcisi Burhan Özkoşar da Ahıska Türklerinin komşuluk ilişkilerini sıcak tutarak, davalarına sahip çıkmaları gerektiğini ifade ederek, "Ahıska Türklerinin buraya geri gelmesi için Gürcistan hükümeti ile Avrupa Konseyi'nde ortak çalışıyoruz. Her istediğimiz şeyin anında olması söz konusu değil. Zamanla her şey yoluna girecektir" diye konuştu.

Kaynak: AA