Öğretmenevi Restore Ediliyor

ANTALYA - Işıklar Caddesi'nde bulunan ve uzun yıllar öğretmenevi olarak kullanılan tarihi bina aslına uygun olarak restore ediliyor.

Antalya İl Özel İdare'den yapılan yazılı açıklamada, Antalya Valiliği tarafından 2012 yılında Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payı Ödeneğinden ayrılan bütçe ile restorasyonuna başlanan tarihi binada yıkım, söküm ve raspa işlemlerinin sürdürüldüğü bildirildi.

Yıl sonuna kadar devam etmesi ön görülen çalışmalar sonucunda tescilli binanın, ilk yapıldığı dönemin özelliklerini yansıtacağı ve başta öğretmenler olmak üzere Antalya'ya daha kaliteli hizmet vermesinin hedeflendiği kaydedildi.

Cumhuriyetin kuruluşundan önce inşa edilen, Antalyalı Rum tüccar Danilidis'e ait bir malikane olan ve o dönemde genellikle paşalar, politikacılar ve subaylar tarafından kiralanarak kullanılan tescilli bina, Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu'nun koruması altında bulunuyor.

Antalya İl Özel İdaresi mülkikiyetinde bulunan tarihi bina 1984'den 1995 yılına kadar Antalya Öğretmenevi olarak kullanılmış, daha sonra da öğretmenler lokali olarak hizmet vermeye devam etmişti.

Kaynak: AA