Edirne Milli Eğitim Müdürü Özcan Açıklaması

EDİRNE - Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Edirne'de devlet okullarının SBS'de elde ettiği başarının sevindirici olduğunu belirtti.

Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SBS'de illerin sıralamasının açıklanmamış olmasına rağmen Edirne'nin iyi bir konumda olduğunu söyledi.

SBS'de ilk 10'a giren 7 öğrencinin devlet okullarında öğrenim gördüğünü belirten Özcan, ilçelerdeki öğrencilerin de ilk 10'a girmeyi başardığını ifade etti.

Edirne'de başarının il geneline yayıldığını belirten Özcan, "SBS'de genelde ilk sıraları özel okullar paylaşırken Edirne'de devlet okullarının ciddi bir ağırlık göstermiş olması son derece sevindirici. Edirne, derslik başına düşen öğrenci sayısı itibarıyla Türkiye ortalamasının çok üzerinde. Velilerimizin ilgisi ve oturmuş öğretmen kadromuz başarıyı beraberinde getiriyor" dedi.

Özcan, öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra, milli ve manevi değerlerine bağlı, dürüst bireyler olarak kimsenin kimseyi ötekileştirmediği bir ortamda yetişmelerini arzu ettiklerini kaydetti.

Elde ettikleri başarıyı her yıl artırmayı hedeflediklerini ifade eden Özcan, "Önümüzdeki sene geçen yıl yaptıklarımızın daha fazlasını daha özgün bir şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu başarıda emeği geçen öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimize ve tüm çalışmalarımızı destekleyen Edirne Valisi Hasan Duruer'e teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA