Dahed Başkanı Dr. Canan'ın Açıklaması

DENİZLİ - Denizli Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Abdi Canan, aile hekimliği uygulamasının hastanelerde nöbetçi hekim olarak kullanılmak istendiğini söyledi.

Canan, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, sağlık alanında hizmet veren aile hekimliği uygulamasında geri adımlar atılmaya başlandığını belirtti.

Aile hekimlerinin halkın sağlık sistemindeki memnuniyetinin yüzde 80'e çıkmasını sağladığını ifade eden Canan, şöyle konuştu:

"Aile hekimliği uygulaması hastanelerde nöbetçi hekim olarak kullanılmak isteniyor. Bu uygulama ile koruyucu sağlık hizmetlerinde, aşı oranlarında Avrupa ortalamasının üzerinde yüzde 97 başarı oranı, anne ve bebek ölümlerini yarı yarıya azaltan bir başarı göz ardı edilmiş olacak."

Kamu Hastaneleri Birliği'nin kontrolündeki hastanelerde ikinci bir görev olarak acil hekimlik görevi verilmesini öngören yeni düzenlemenin hatalı olduğunu savunan Canan, hiç bir ülkede aile hekimlerine başka bir kurumda başka bir hekimin yerine onun görevlerinin yaptırılmadığını kaydetti.

Kaynak: AA