Batman'da Ramazan Denetimleri Sürüyor

Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ramazan ayı ile birlikte gıda üretimi ve satışını yapan yerlere yönelik fiziki, teknik ve hijyenik koşullarının uygunluğu konusunda denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Batman'da Ramazan Denetimleri Sürüyor
Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü kentte faaliyet gösteren pastane, lokanta, fırın, marketler ve özellikle unlu ve tatlı üretimi yapan imalathanelere yönelik denetimlerini kesintisiz bir şekilde sürdürüyor. İşletmelerde hijyen ve terazi ayarları ile işletmelerin ruhsat kontrollerini de sıkı gözetim altında tutuluyor. Uygulamaya ilişkin bilgi veren Belediye Zabıta Müdürü Hakkı Ertuğrul, şehir merkezinde faaliyet gösteren ve ramazan ayı öncesinde denetledikleri 119 ekmek fırını, ekmek fabrikası ve marketlerin fırın kısmında kurallara uymayan ve eksiklikleri tespit edilen 70 işyerine gramaj ve hijyen konusunda eksiklikleri nedeniyle ihtarname tutanağı düzenlediklerini söyledi.

Yapılan denetimlerde daha önce ihtarname tutanağı ile eksikliklerini tespit ettikleri işyerlerine cezai müeyyideler uygulanmaya başlanacağını ifade eden Ertuğrul, “Ayrıca veteriner hekim nezaretinde ekiplerimizce denetlenen kasap ve marketlerin et reyonlarında kaçak et satışı yapan 2 işyerine ceza tutanağı tanzim edilmiştir. Yine ruhsatsız çalıştırıldıkları tespit edilen işyerlerinde ceza tutanağı düzenleniyoruz” dedi.

Devam eden denetimler esnasında çiğ köfteciler, tatlı üretim yerleri, yemek imalathaneleri, pastane ve imalathaneleri ve marketlerde miadı geçmiş ve özelliğini kaybetmiş gıda maddelerine el konularak tutanak düzenlenmek suretiyle tarım müdürlüğü elemanları tarafından imha edildiğini dile getiren Ertuğrul, esnafın da bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Ertuğrul, "Esnaftan kendi ve ailelerinin sağlığını düşünüp korudukları gibi, halkımızın sağlığını da düşünerek hareket etmeleri ve cezai müeyyide uygulanacak pozisyona düşmemeleri ve mağdur olmayacak şekilde hareket etmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu

Kaynak: İHA