Avşar Türkmenleri Talas'ta Buluştu

KAYSERİ - Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Talas Avşar Türkmenleri Derneği'nin düzenlediği iftara katıldı.

Konak Restoran'da verilen iftar Kuran-ı Kerim tilaveti ve edilen dualarla başladı.

Talas Avşar Türkmenleri Derneği Başkanı Zeki Gökdemir, Talas'ta yaşayan nüfusun yüzde 32'sini Avşarlar'ın oluşturduğunu belirterek, derneğin acıyı ve sevinci birlikte paylaşmak için kurulduğunu söyledi.

Gökdemir, derneğin 3 yıldır faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydederek, "Derneğimize gönül veren herkesin destek ve önerilerini bekliyoruz. İftarımıza katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ise, bir ramazanı birlikte yaşamanın mutluluğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Birlik ve dirlik içinde rabbim nice ramazan ve bayramları nasip etsin. Bir araya gelebilmek çok önemli. Halleşmek çok önemli. Bunlar sılayı rahimdir. Sılayı rahimlerde buluşmak toplumumuzun geleceği açısından son derece önemli bir harçtır. Özellikle ülke olarak yaşadığımız sürece baktığımızda gerçekten birliğimize çok daha fazla ihtiyacımız var. Rabbim aramıza fitne sokanlara fırsat vermesin. Birlik ve beraberliğimizi bozacak bütün tuzaklardan milletimizi korusun inşallah."

Konuşmaların ardından iftara katılanlara yazar Emir Kalkan'ın kaleme aldığı 'Mor Feryatlar-Afşar Ağıtları' kitabı hediye edildi.

İftar yemeğine, Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Dadaloğlu Belediye Başkanı Hüseyin Eker, Pazarören Belediye Başkanı Hacı Kalkan, Avşarobası Belediye Başkanı Hüdayi Saraç, Dadaloğlu Derneği Başkanı İbrahim Yıldırım, dernek yöneticileri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile ilçede yaşayan çok sayıda Avşar katıldı.

Kaynak: AA