Vali, Yer Sofrasında Oruç Açtı

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazanda da iftarını halkla birlikte açıyor.

Vali, Yer Sofrasında Oruç Açtı
Vakfıkebir İlçesi Çarşı Mahallesi’nde bir ailenin misafiri olan Vali Kızılcık, aile ve üç çocuğu ile birlikte yer sofrasında oruç açtı. İftar yemeğinde Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy da hazır bulundu.

Tuncay Uludüz, eşi Betül Uludüz ve 3 çocuğu ile birlikte orucunu açan Vali, aile fertleriyle yakından ilgilenerek sıkıntılarını dinledi. Kızılcık, çocukların eğitim durumları hakkında aileden bilgiler alırken okumaları için onlara destek olacağını söyledi.

Ramazan ayında orucunu mümkün olduğunca halkın arasında açmaya özen gösterdiklerini ifade eden Vali Kızılcık, “Halkımızla bir arada oruç açmak hem onlara hem de bize mutluluk veriyor. Bugünde Vakfıkebirli Uludüz ailemiz ile iftar açtık. Devlet olarak her zaman halkımızın yanında olacağız. Onların derdi bizim derdimiz, sevinçleri bizim sevincimizdir. Hiçbir vatandaşımızın aç ve açıkta olmasını istemiyoruz” dedi.

Uludüz ailesi ise, bir vali ile aynı sofrada oruç açmanın büyük bir mutluluk olduğunu ifade ederek, “Valimiz Ramazan ayında bizlerle iftar açmak istedi. Çoluk çocuğumuzla bu mübarek günde bizlere tarif edilemeyecek bir mutluluk yaşattı. Allah ondan razı olsun. Valimizin her zaman vatandaşın yanında olduğunu biliyorduk. Evimize gelip bizimle oruç açması ne kadar sıcak bir insan olduğunu bize gösterdi. Valimize ve ilçe kaymakamımıza bu ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Bir çay ocağına gitmek için iftar açtığı evden ayrılan Vali Kızılcık, yaya olarak gerçekleştirdiği yürüyüşünde vatandaşlar yoğun ilgisi ile karşılaştı. Tek tek tokalaştığı vatandaşlara hal hatır soran Kızılcık, etrafını saran çocuklara da çeşitli hediyeler verdi.

Bir çay ocağında oturan Vali’ye çay sohbetinde Kaymakam Arısoy, İl Genel Meclis Üyesi Muhammet Balta ile çok sayıda vatandaş eşlik etti.

Vatandaşın görüş ve önerilerinin kendileri için son derece önemli olduğunu belirten Vali Kızılcık, “Devlet millet el ele olduğu sürece aşamayacağımız hiçbir sorun yoktur. Vatandaşlarımızın görüşleri bizim için çok değerlidir. Onların sıkıntılarına çözüm üretmek ve düşüncelerini değerlendirmek bizim görevimizdir” dedi.

Vali ile bir arada olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar ise, “Valimizin duyarlılığından ve halkla iç içe olmasından son derece memnunuz. Devletimizin yanımızda olması bizlere moral veriyor” dediler.
Kaynak: İHA