Suriyelilere Kardeş Aile Projesi İftarı

Malatya Valisi Vasip Şahin’in başlatmış olduğu Kardeş Aile Projesi kapsamında Suriyeli mültecilere yönelik iftar yemeği düzenlendi.

Rüya Düğün Salonunda Işık Kadınlar Derneği tarafından gerçekleştirilen iftar programına Vali Yardımcısı Latif Memiş, Milletvekili Cemal Akın, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Oktay Taş, Müftü Yardımcısı Mustafa Kılıç ve Işık Kadınlar Derneği Başkanı Aysel Çelikyay ile birlikte 300 Suriyeli mülteci katıldı.

Milletvekili Cemal Akın, “Suriye bizim komşumuz orada akrabalarımız var. Onların sıkıntılarını kendi sıkıntımız olarak biliyor ve kalbimizin derinliklerinde hissediyoruz. Bugün Suriye’ye zulmü reva gören ve zulüm ile ayakta kalmak isteyen kişiler çok yakında mutlaka yıkılıp gideceklerdir” dedi.

Vali Yardımcısı Latif Memiş “Sayın Valimizin başkanlığında başlatılan Kardeş Aile Projesi kapsamında Sivil Toplum Kuruluşları Suriye’den gelen kardeşlerimizi misafir ediyorlar. Dileğimiz bu savaşın bir an önce son bulması ve kardeşlerimizin selametle yurtlarına dönmesidir” ifadesini kaydetti.

Işık Kadınlar Derneği Başkanı Aysel Çelikyay ise proje kapsamında ikinci iftar yemeklerini düzenlediklerini ifade etti.

Kaynak: İHA