Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, Manisa'da

MANİSA - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Şundan emin olun ki, bir davanın haklılığı, geçici kalabalıkların çoğunluğu ile değil, ancak ve ancak ilahi iradeye uygunluğu ile ölçülebilir" dedi.

Saadet Partisi Manisa İl Teşkilatı'nca düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan sahur programında konuşan Kamalak, İslam aleminin bir bütün olarak alevler içerisinde olduğunu, hemen her gün bir İslam ülkesinin bombalanarak, zenginliklerine el konulduğunu söyledi.

Bunların önlenmesi gerektiğini vurgulayan Kamalak, "Bizler parçalanmış olan İslam haritasını yeniden birleştirmek durumundayız" dedi.

Milli görüşçülerin, kardeşleri birleştirme görevine, adil düzeni kurmaya talip olduğunu anlatan Kamalak, "Adil düzen, yeni bir dünya ne kadar gecikecek olursa, o kadar insanın canı yanmaktadır. Şu an İslam coğrafyasına bakın, kan ve gözyaşı içerisinde. Onlar sizden yardım bekliyorlar. Azimli şekilde yola koyulacak olursanız, emin olun önünüzde hiç engel kalmayacaktır" diye konuştu.

-"Milli görüşten ayrılanlar"

Kamalak, birilerinin kendilerine, "Milli görüşçüler; bölündünüz, bölündünüz, bir avuç insan kaldınız. Bakın sizden ayrılanlar ne akıllıca davrandılar. Belediye başkanı, meclis üyesi, milletvekili, bakan, cumhurbaşkanı oldular. Servet sahibi oldular, eşlerine çocuklarına iş kurdular, siz hala orada mısınız?" dediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Biz hala buradayız ve dua ediyoruz, 'Rabbim ayağımızı kaydırma' diye. Şundan emin olun ki, bir davanın haklılığı, geçici kalabalıkların çoğunluğu ile değil, ancak ve ancak ilahi iradeye uygunluğu ile ölçülebilir. Biz yanlış yapmadık, hata etmedik, devam ettik. Bizden ayrılan kardeşlerime de seslenmek isterim; bizden ne gibi bir kötülük, yanlışlık gördünüz ki, bir bir bırakıp gittiniz."

Kamalak, Filistin'de, Gazze'de, Somali'de, Afganistan'da, Pakistan'da "imdat" diye bağıran insanların yardımına koşulması gerektiğini vurgulayarak, "Onlar sizleri bekliyor. Yeni bir dünya, adil bir dünya için sizleri bekliyorlar. Biz diyoruz ki, savaş değil barış olsun, kavga değil adalet olsun, sömürü değil, hakça paylaşım olsun" şeklinde konuştu.

Programda konuşan İl Başkanı Kemal Uşaklılar da görevinde son günü olduğunu, il başkanlığını İbrahim Mayda'ya devredeceğini söyledi.

Sahur programına, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, Saadet Partisi Manisa İl Başkanı Kemal Uşaklılar ve partililer katıldı.

Kaynak: AA